[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eduardo García de Enterría - Viquipèdia

Eduardo García de Enterría

De Viquipèdia

Eduardo García de Enterría ( Vega de Liébana, Cantàbria 1923 ) és un jurista espanyol.

[edita] Biografia

Nascut el 1923 al municipi càntabra de Vega de Liébana. Va esutidar Dret a la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Barcelona, ampliant posteriorment els estudis a Londres i Tubinga.

El 1947 fou designat lletrat del Consell d'Estat, per obtenir el 1962 la càtedra de Dret a la Complutense de Madrid. El 1950 fou nomenat director de la Revista de Administración Pública i el 1974 de la Revista Española de Derecho Administrativo, alhora que fou col·laborador i membre del consell de redacció de numeroses revistes europees.

Fou el primer jutge espanyol del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg entre 1978 i 1986, alhora que fou president de la Fédération International pour le Droit Européen (FIDE) i és fundador i president de l'Associació Espanyola per l'estudi del Dret europeu. El 1979 fou president de la IX Conferència de Dret europeu, pertanyent al Consell d'Europa. El 1994 fou nomenat membre de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua.

García de Enterría ha participat en nombroses Comissions oficials redactores d'avantprojectes de lei, sent visible la seva influència a la Constitució Espanyola de 1978. Entre 1988 i 1989 va formar part del Comité Louis, redactor d'avantprojectes per la Unió econòmica i monetària de la Unió Europea, així com membre d'un projecte de redacció de la Constitució Europea.

El 1984 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials per les seves investigacions al voltant del dret públic.

[edita] Enllaços externs