[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Edat dels metalls - Viquipèdia

Edat dels metalls

De Viquipèdia

L'edat dels metalls és el macroperíode històric caracteritzat pel desenvolupament per part de les societats humanes de la metal·lúrgia. Començaria abans del V Mil·lenni aC i acabaria al I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja en la Història de bona part d'Europa Occidental. Es considera que forma part de la protohistòria perquè encara que al Pròxim Orient coincideix amb el sorgiment de l'escriptura -i per tant, de la Història- a la major part del món encara viuen en la prehistòria.

Dins d'aquest macroperíode, s'hi inclourien l'edat del coure, l'edat del bronze i l'edat del ferro. Encara que aquestes són classificacions vàlides per a Euràsia i la costa nord d'Àfrica, no ho són tant per a la resta d'aquest continent i per a Amèrica.




Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.