[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Durocortorum - Viquipèdia

Durocortorum

De Viquipèdia

Durocortorum fou una ciutat romana esmentada per Juli Cèsar com capital dels rems (remi), el primer poble belga al nord del Marne. Mes tard va prendre el nom del poble, que va evolucionar a Reims.

Durocortorum fou probablement per un tremps la residencia dels governadors de la Gàl·lia Lugdunense (Estrabó diu que la ciutat "va rebre els governadors romans"). Amià l'esmenta com una de les ciutats principals de la Belgica secunda de la que fou nomenada metròpolis (capital). Va ser seu d'un bisbe i a la catedral foren coronats mes tard els reis de França, i aquesta catedral es suposa que era al lloc del antic temple romà.

Queden algunes restes: un arc triomfal (anomenat l'arc de triomf de la porta de Mars, amb tres arcs i 8 columnes corínties), el Mont d'Arene (l'amfiteatre), la tomba de Jovinus (dins la catedral, una escultura romana dedicada a Jovinus, nadiu de la ciutat que fou cònsol a Roma), i les restes d'unes termes a tres cases de la Rue du Cloitre, a mes de les restes de set camins romans; un altra arc triomfal erigit per Flavius Constantinus, fou destruït.