[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Drac de Montornès del Vallès - Viquipèdia

Drac de Montornès del Vallès

De Viquipèdia

Ceballot, el drac de Montornès a Frankfurt 2007
Ceballot, el drac de Montornès a Frankfurt 2007

El drac de Montornès del Vallès neix l'any 1994 dins la colla de Diables de Montornès, tot i que el drac té colla pròpia anomenada colla draconaire de Montornès. El drac anomenat Ceballot té 11 punts de foc repartits a boca, ales i cua, a mès d'un punt per pots de fum, es autoportat per una persona i poseeix encesa elèctrica, les sortides mes destacades de la colla del drac de Montornès son a Itàlia, Suissa,Lausana,Marsella, Celet, Tolosa de Llenguadoc, L'Alguer, Frankfurt per els aplecs internacionals, Mallorca a la trobada de bestiari, Massalfassar per l'apadrinament i agermanament de la colla de diables de Massalfassar i Sevilla per la I mostra de cultura Catalana. En l'any 2008 la colla de drac i diables de Montornès viatjara a Tallinn en motiu de l'aplec internacional de la Sardana 2008 organitzat per ADIFOLK.

La colla del drac de Montornès és una de les colles que mes viatja arreu del mon, haguen participat en varies ocasions a espectacles del grup Xarop de Canya, i viatjan molts cops amb la colla de diables de Montornès del Vallès realitzant l'espectacle que rep el nom de «a Plaça», Cal dir que ambdues colles tenen un gran reconeixemnt arreu de catalunya i espanya per els seus espectacles de plaça i muntatges pirotècnics.

A l'actualitat la colla del drac i la colla dels diables s'han fusionat anomenant-se colla de Drac i Diables de Montornès del Vallès, impulsada per en Ramon Altimira i Gorga, i en l'actualitat presidida per Alex Blanchart.

El drac de Montornès poseeix ball propi anomenat «Ball del Drac» composat per en Enric Montsant i Damiá, nomes es balla per la festa major al correfoc el tercer dissabte d setembre.