[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dover (grup musical) - Viquipèdia

Dover (grup musical)

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre el grup musical. Per a altres significats, vegeu «Dover».
Dover

Informació bàsica
Lloc d'origen Espanya Madrid
Gènere Rock
Grunge
Electropop
Anys en actiu 1990–present
Discogràfica Everlasting-Caroline
Subterfuge Records
Chrysalis Records
Loli Jackson Records
Web oficial dover.es
Membres de la banda
Amparo Llanos
Cristina Llanos
Jesús Antúnez
Samuel Titos
Historial de membres
Álvaro Gómez

Dover és un grup de rock de Madrid, que canta en anglès.

Està liderat per les germanes Cristina (veu i guitarra) i Amparo Llanos (guitarra) i acompanyat per dos components més que són Samuel ("Samu", ex-Sperm) al baix i Jesús Antúnez a la bateria.

El nom va sortir d'una marca de roba que la mare de les germanes té a la seva botiga a Majadahonda (Madrid) Des que van començar a tocar fins l'actualitat han editat 6 discs. També tenen 3 DVD's amb videoclips, cançons en directe o acústiques, etc.

Taula de continguts

[edita] Història

Dover va sorgir als afores de Madrid, Boadilla del Monte, a començaments de la dècada dels 90 quan les germanes Llanos van decidir formar una banda de rock encoratjades per l'escena alternativa irradiada des de Seattle. En 1994, la bateria Jesús Antúnez i el baixista Álvaro Gómez es van unir a la banda. Una de les maquetes del grup va anar a parar al programa de ràdio Disco Gran de RNE Radi 3. La banda va firmar llavors un contracte d'un any amb la petita discogràfica independent Everlasting-Caroline. El seu àlbum debut Sister de 1995 va mancar de promoció i es va vendre poc; tanmateix, el fanzine espanyol Mondo Sonoro el va incloure entre els 10 millors àlbums nacionals d'aquell any.

Després de concloure el seu primer contracte, van firmar amb el segell independent Subterfuge Records, el qual va produir el seu segon àlbum Devil Came to Me. Aquest àlbum va resultar ser un èxit sense precedents en l'escena independent espanyola. Un fragment de la cançó que dóna títol a l'àlbum va ser inclòs en un popular anunci televisiu de Radical Fruit Company i la banda va ser llançada a la fama nacional. Durant la promoció d'aquest àlbum, el 1997, el baixista va ser reemplaçat per Álvaro Díez (Tripi), que ja havia format part de la banda en els seus inicis. L'àlbum va vendre més de 500.000 còpies i els va collir fans també a l'estranger a Europa i Amèrica.

La relació de la banda amb Subterfuge Records es va deteriorar i després d'això van firmar amb Chrysalis Records. El 1998, van crear el seu propi segell Loli Jackson Records. A l'any següent van gravar el seu tercer àlbum Late at night a Seattle.

El 2000, van rebre el premi de MTV Europa al Millor Artista Espanyol. El 2001, Chrysalis va reeditar el seu primer àlbum Sister incloent la cançó inèdita Noche después de noche. El setembre d'aquell mateix any, després de tenses sessions d'enregistrament a Los Angeles marcades per les seves desavinences amb el productor del disc Barret Jones, la banda treu a la llum el seu quart àlbum I was dead for 7 weeks in the city of angels. El 2003, van llançar el seu cinquè àlbum The Flame, amb un so més pop. El maig de 2005 el baixista Álvaro Díez és expulsat del grup i substituït per Samuel Titos, antic guitarrista i vocalista de Sperm.

El mes d'octubre de 2006 van treure un nou àlbum cridat, Follow the city lights, produït per [Daniel Alcover]. Dover canvien radicalment d'estil introduint arranjaments electrònics en la seva música. El primer single d'aquest disc va ser "Let m'out", que va rebre un Premi Ones per millor cançó el 2006 . A més, va aconseguir ser número 1 en les llesta la cadena espanyola Los 40 principals durant diverses semanes El segon senzill extret d'aquest disc va ser "Dg. ja". I li a donat temps de treure un tercer, Keep on mooving, encara que hi ha hagut gent que prefira Madrid, cançó amb el nom de la seva ciutat natal. Per als seus concerts en directe van canviar les cançons anteriors a l'últim disc per adequar-les al nou estil, alterant en ocasions la lletra (per exemple en la cançó DJ).

[edita] Membres

Actualment Dover està format per:

  • Amparo Llanos - guitarra i líder de la banda
  • Cristina Llanos - veu i guitarra
  • Jesús Antúnez - bateria
  • Samuel Titos - baix

Altres components anteriors:

  • Álvaro Gómez - baix (des de 1994 fins 1997)
  • Álvaro Díez - baix (des de 1997 fins 2005)
  • Daniel Palacios - guitarra (principis dels 90)
  • Jordi Bacás - bateria (principis dels 90)

[edita] Discografia

[edita] Discs

  • Sister (1995 / Reedició en 2001)
  • Devil Came to Me (1997)
  • Late at Night (1999)
  • I Was Dead for 7 Weeks in the City of Angels (2001)
  • The Flame (2003)
  • Follow the City Lights (2006)
  • 2 (2007)

[edita] Singles

Espanya Top 40 ('ESP), Polònia (POL), E.U. Euro Digital Tracks (E.U.)

(*) Encara en llista.

Any Sencill Chart
ESP POL E.U.
2006 "Let Me Out" 1 67 6
2007 "Do Ya" 1
2007 "Keep On Moving" 9
2007 "Soldier" 7*
2008 "Serenade 07"