[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Donald Johanson - Viquipèdia

Donald Johanson

De Viquipèdia

Prof. Donald Johanson
Prof. Donald Johanson

Donald Carl Johanson és un arqueòleg, paleontòleg i paleoantropòleg dels Estats Units nascut el 28 de juny de 1943 a Chicago.

El 1974, va participar a l’International Afar Research Expedition, un projecte a Etiòpia que agrupava una trentena d'investigadors nordamericans, francesos i etíops que ell mateix co-dirigia com a paleontropòleg amb Maurice Taieb (geòleg) i Yves Coppens (paleontòleg). Aquesta recerca, que va compartir també amb el seu estudiant Tom Gray, els va dur a descobrir un esquelet d'Australopithecus afarensis femella de 3,2 milions d'anys. Aquest fòssil, batejat amb el nom de Lucy, es trobava relativament complet (conservava el 40 % dels ossos) i va significar una de les grans aportacions de l'arqueologia per entendre els orígens de l'evolució humana.

El 1981, Johanson va fundar l’Institute of Human Origins a la Universitat de Califòrnia (Berkeley). El 1998, Donald Johanson i l'institut es van instal·lar a la Universitat d'Estat d'Arizona.

[edita] Bibliografia

  • Johanson, D.C. i Taieb, M. (1976) « Plio-Pleistocene hominid discoveries in Hadar, Ethiopia », Nature, vol. 260, p. 293-297. [1]
  • Johanson, D., White, T.D. i Coppens, Y. (1978) « A new species of the genus Australopithecus (Primates : Hominidae) from the Pliocene of Eastern Africa », Kirtlandia, n° 28, pp. 1-14.

[edita] Enllaços externs