[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Domini provincial de Bergelen - Viquipèdia

Domini provincial de Bergelen

De Viquipèdia

El Domini provincial de Bergelen (en neerlandès Provinciedomein Bergelen) és un parc natural a Gullegem, un nucli del municipi belga de Wevelgem. El parc va crear-se al marge de l'Heulebeek a la fi del segle XX a l'entorn d'una sorrera que havia servit per a la construcció de l'autopista A17 Tournai-Bruges.

L'antiga sorrera va transformar-se en un estany artificial d'unes 10 hectàrees. Al 1996 la diputació de la província de Flandes Occidental va comprar un primer tros de terres de 30 hectàrees. Es van mantenir els prats húmids a les ribes de l'Heulebeek, el reste va reforestar-se, com que aquesta part de la província no tenia gaire boscs. A poc a poc el domini va eixamplar-se i avui cobreix 47 hectàrees. Els arbres del bosc nou són força joves, però ja comença a esdevenir un lloc de passeig molt agradable. S'ha creat també un camí eqüestre.

A la vora de l'estany s'ha construit un amagall del qual es poden observar els ocells aquàtics.

Es troben uns monuments al parc: un calvari envoltat de tells i un mas anomenat Bulscamphoeve. Al mas hi ha una cafeteria i un centre de terapia al qual s'utilitzen ponis pera reintegrar o curar joves fins a catorze anys.

[edita] Enllaços externs