[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Djelfa - Viquipèdia

Djelfa

De Viquipèdia

Djelfa
الجلفة
Localització de Djelfa a Algèria
Població: 897.920
Àrea (km2): 32.000
Capital: Djelfa

Djelfa (en àrab: الجلفة) és una wilaya d'Algèria i també la capital d'aquesta. La wilaya de Djelfa compta amb 36 municipis i 23 daires. Està situada a les mesetes del sud de Medea, a 300 km al sud d'Alger. Amb una extensió de 32.000 km2, té un clima continental marcat per hiverns freds i humits i estius secs i calorosos. Tanmateix, els paisatges i els relleus hi són relativament variats. Els boscos hi ocupen un 8% del territori. És una regió amb tradició ramadera: l'estepa hi predomina i el bestiar oví és el més important del país (hom el calcula en més de quatre milions de caps). El mercat de Djelfa és un dels més importants mercats de ramat oví d'Algèria.

El departament té una població de vora nou-centes mil persones[1] (dades de 2002), concentrades sobretot a les ciutats de Djelfa, Ain-Oussera i Messaad. És la sisena wilaya d'Algèria en nombre d'habitants.

Djelfa va adquirir el rang de wilaya el 1974.

El seu territori conté una gran riquesa arqueològica, formada sobretot per gran quantitat de pintures rupestres del període neolític.

[edita] Referències

  1. Dades de població al web oficial de la wilaya

[edita] Enllaços externs