[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Disfòria de gènere - Viquipèdia

Disfòria de gènere

De Viquipèdia

La disfòria de gènere és un sentiment ampli de disgust amb el gènere que un té atribuit en néixer.

Malgrat aixó, la professió mèdica en la seva vesant psiquiàtrica, ha utilitzat aquest concepte general com una eina diagnòstica al voltant de la transsexualitat i els transtorns de la identitat sexual, paraigües on s'hi encabeix els homes i dones transsexuals.

Una corrent important de professionals de la salut i també el propi moviment transsexual és molt critica amb la consideració psiquiàtrica de la transsexualitat. Per exemple, una opinió en aquest sentit és que la transsexualitat reflecteix un conflicte social (al voltant de la moral i de la cultura sexual i de gènere de la societat) i no un transtorn mèdic.

Tot i que els criteris mèdics al voltant de la transsexualitat han canviat molt en el temps, encara avui (2007) es sol utilitzar les recomanacions de l'ICD-10 (Classificació Internacional de Malalties -OMS) o el DSM-IV (Manual de Diagnostic de l'Escola de Psiquiatria Americana, versió 4), malgrat que tots ells semblen en l'actualitat bastant inapropiats i estant en un avançat procés de profonda revisió.

Hi ha qui a partir de les demandes transsexuals més comunes d'atenció mèdica (hormones, cirurgies, ajut psicològic) associa la transsexualitat a una malaltia. En canvi des del col·lectiu transsexual es pretén sempre distingir entre atenció mèdica (com en un part, una revissió mèdica, o un serveï mèdic qualsevol) en un context de forta discriminació social, envers el tractament mèdic d'una malaltia o transtorn.