[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discoteca - Viquipèdia

Discoteca

De Viquipèdia

Discoteca
Discoteca

Una discoteca és un local on s'hi pot ballar, coneguda també com disco i antigament boîte. Generalment en una discoteca només serveixen begudes (alcohòliques o no). La il·luminació baixa i amb jocs de flaix de colors i els efectes com fum o reflexes donen l'ambient propici per a ballar, usualment de nit.

Es diferencia dels antics bars musicals perquè la música no es toca en directe sinó que prové de discos que es "mesclen" per un disc jockey (DJ), el qual "anima" la nit mesclant la música.

Aquesta paraula fou emprada per primer cop l'any 1948 per Raymond Nakachian. El nom significa col·lecció de discs, ja que es referia a un indret on les persones podien escoltar tots els títols dels altres.

La primera discoteca del món fou l'Scotch Club, de la ciutat alemanya d'Aachen, la qual funcionà a partir del 1959. Durant els anys seixanta, les discoteques es van popularitzar a tota Europa, i als setanta també a Estats Units, on conseqüentment es desenvolupà la música disco i dance. Una discoteca famosa és l'Studio 54 a Nova York.

Les discoteques sovint s'han vist envoltades de polèmica pel tipus de lleure que proposen i el soroll, que pot molestar els veïns. Per això la legislació controla especialment els seus horaris d'obertura i tancament i la insonorització del local. Per lluitar contra aquestes lleis van sorgir els anomenats "after-hours" que sota la forma jurídica de bars, oferien seguir la festa un cop tancades les discoteques legals. En aquests locals es va popularitzar la música punk i posteriorment la chill-out.