[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dirk Nowitzki - Viquipèdia

Dirk Nowitzki

De Viquipèdia

Dirk Werner Nowitzki
Dirk Werner Nowitzki

Dirk Werner Nowitzki (Würzburg, 19 de juny 1978) és un jugador de bàsquet de l'NBA, que juga actualment pels Dallas Mavericks.

Taula de continguts

[edita] Carrera

Fou escollit a la primera ronda del draft de la NBA de 1998 en 9è lloc pels Milwaukee Bucks. Malgrat això, va ser traspassat als Dallas Mavericks sense disputar cap partit amb els Bucks. La seva progressió va ser excepcional i aviat es va adaptar a l'estil de joc de l'NBA, convertint-se en una de les seves estrelles. Només es necessari dir que, des del moment en que va ser cridat per jugar el All Star de 2002 no s'ha perdut cap partit de les estrelles.

A la temporada 2005-06, així com a les anteriors, ha progressat notablement, amb un promig de 26'6 punts (7è al rànquing de l'NBA), 9 rebots (16è al rànquing) i un 90'1% des de la línia de tirs lliures (5è). També 1 tap per partit i 2'8 assistències.

Amo de la samarreta número 41, l'última temporada va aconseguir el primer títol de conferència del seu equip actual, imposant-se als Phoenix Suns (liderats pel canadenc Steve Nash i per Shawn Marion) amb un resultat total de 4-2. Anteriorment, havien eliminat el vigent cambió, San Antonio Spurs (encapçalats per Tim Duncan, l'argentí Emanuel Ginobili i el francès Tony Parker) amb una pròrroga al setè partit. Per primera vegada a la seva història, van arribar a les finals, que van disputar contra els Miami Heat.

Malgrat començar amb un avantatge de 2-0, l'equip texà no va saber aprofitar-la i va perdre per 4-2 a la sèrie, amb l'equip de Florida, liderat per Shaquille O'Neal i Dwyane Wade (MVP de les finals) entre altres, com Alonzo Mourning, Antoine Walker i Gary Payton.

Dretà, de 2'13 metres d'alçada i 111'1 kg de pes, pot jugar a qualsevol posició interior, ja sigui d'aler, d'aler-pivot o de pivot. Promitja uns 22 punts i 8'5 rebots per partit durant tota la seva trajectòria a la NBA. A més, porta un tir exterior i interior distingits i un molt bon promig des de la línia de tirs lliures amb el 86'3%, a la seva carrera.

Es diu d'ell que és el millor jugador blanc de l'NBA (junt amb Steve Nash) després de Larry Bird (un dels millors jugadors de tots els temps). Prové d'una família de tradició esportiva, ja que el seu pare era jugador d'handbol i la seva mare va ser jugadora de la selecció alemanya de bàsquet femení. Té una germana anomenada Úrsula.

[edita] Trajectòria

[edita] Palmarès

[edita] Consideracions personals

[edita] Enllaços externs

Perfil a NBA.com