[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diodor Cronos - Viquipèdia

Diodor Cronos

De Viquipèdia

Diodor Cronos o Diodor Cronus (Diodorus Cronus, Διόδωρος ) fill d'Amínies de Iasos (Cària) fou un filòsof grec que va viure a la cort d'Alexandria durant el regnat de Ptolemeu I Sòter. Va rebre el renom de Cronus per la seva mala manya per resoldre els problemes dialèctics proposats per Stilpo, quan els dos filòsofs estaven menjant amb el rei; es diu que del desesper que li va provocar aquest fet va morir al tornar a casa; segons Estrabó fou el mateix qui va adoptar el renom en honor al seu mestre Apol·loni Cronos. Pertanyé a l'escola megàrica i fou el quart dels caps d'aquesta escola.

Fou famós per les seves habilitats dialèctiques per les que fou anomenat διαλεκτικός, o διαλεκτικώτατος. Els seus descendents van portar el cognom de Dialèctic inclòs les filles.

Es va ocupar de la teoria de la proba i propostes hipotètiques i va rebutjar la divisió de les nocions fundamentals; mantingué que l'espai era indivisible i va rebutjar l'existència de duplicitats en el temps i l'espai, però va admetre que les coses que omplien l'espai es podien descompondre en infinits nombre de partícules acostant-se a les teories atomistes de Demòcrit.