[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diario Pueblo - Viquipèdia

Diario Pueblo

De Viquipèdia

Diario Pueblo fou un diari vespertí madrileny editat durant el franquisme, propietat dels sindicats verticals del règim, on es van formar molts dels periodistes que portarien a terme la renovació de la premsa durant la Transició espanyola. El diari Pueblo va ser un dels tres més importants de l'època a Espanya.

La major part de la informació que donava eren successos i esports. Les pàgines d'opinió, malgrat ser un diari conservador, són considerades una pedrera de dissidents, ja que en elles s'introduïen disimuladamente idees contràries al règim. Entre 1952 i 1974 l'adreça va estar a càrrec de Emilio Romero, els articles del qual, il·lustrats amb un gall, es van fer popularment coneguts com els "gallitos". En el diari Pueblo van treballar periodistes com José María García, Arturo Pérez-Reverte, Forges, Rosa Montero, Rosa Villacastín, José María Carrascal, Jesús Hermida, Raúl del Pozo, Yale, Javier Reverte, Tico Medina, Carmen Rigalt i Jesús María Amilibia, entre uns altres.

Es diu que, en el diari, no importava la ideologia política (mentre passés la censura); l'important era saber escriure bé, i estar disposat a realitzar jornades maratonianes de treball. Amb l'arribada de la Transició, el diari es va dissoldre, i molts dels seus periodistes, dirigits per Emilio Romero, van participar en el qual semblava que anava a ser el seu successor com diari de referència, La Jaula. No obstant això, aquest projecte va fracassar, com ho faria el posterior intent de Romaní de ressuscitar El Imparcial.