[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Diable - Viquipèdia

Diable

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Diable (desambiguació)».


Fusió
Podeu col·laborar amb la Viquipèdia fusionant aquest article amb Dimoni.

El diable és el nom amb què les religions judeo-cristianes identifiquen el principal enemic de Déu. El Llibre d'Apocalipsi identifica com una sola persona; a Satanàs del Llibre de Job (Job 1:6-8), al Diable de l'evangeli de Mateu (Mateu 4:8-10), la Serp Original de Gènesi (Gènesi 3:1-5) i al Gran Drac d'Apocalipsi (Apocalipsi 12:9).

Alguns corrents de bruixeria moderna, en particular de Bruixeria Tradicional Europea, consideren que el Diable era una figura pagana que va ser assimilada a Satanàs en els primers segles del cristianisme i que és el nom arcaic d'una deïtat, i com a tal alguns ho utilitzen per al representant de la seva divinitat en context ritual, però són rigorosos a l'establir que no existeix cap relació fora de l'etimològica entre el seu Diable - també anomenat Divell - i el Diable cristià. Gerald B. Gardner, el fundador de la Wicca, fa esment d'aquest personatge denominat Diable o Devil en el seu llibre Witchcraft Today. (1951).-


Religió Aquest article sobre religió és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Diable