[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dia de la Terra - Viquipèdia

Dia de la Terra

De Viquipèdia

Bandera de la Terra. La bandera de la Terra no és oficial.
Bandera de la Terra. La bandera de la Terra no és oficial.

El Dia de la Terra és un dia festiu celebrat en molts països. El dia de la Terra es celebra al 22 d'abril. Aquest dia es celebra internacionalment des de el 1970. El seu promotor es el senador nord-americà Gaylord Nelson, que volia conscienciar dels problemes del medi ambient per protegir la Terra.

Aquest dia s'ha convertit amb un esdeveniment informatiu i educatiu sobre el problemes del medi ambient. El ecologistes aprofiten per avaluar contaminació del aire, aigua i sòl, la destrucció dels ecosistemes, els cents de milers de plantes i animals en perill d'extinció i el agotament dels recursos no renovables. Les solucions aquest per aquests problemes són el reciclatge, preservació de recursos naturals com el petroli, la prohibició d'utilitzar productes químics perillosos pel medi ambient, acabar amb la destrucció de hàbitats fonamentals com els boscs humits i la protecció de les espècies en perill d'extinció.

[edita] Història

Al 22 d'abril de 1970 es va celebrar per primera vegada. Va ser impulsada per Gaylord Nelson (conegut per crear l'agenda ambiental). En aquesta convocatòria van participar 2.000 universitats, 10.000 escoles i cents de comunitats. La pressió social va fer que el govern dels Estats Units crees la Environmental Protection Agency (Agencia de Protecció Ambiental) i lleis de protecció del medi ambient.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Dia de la Terra