[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Destí - Viquipèdia

Destí

De Viquipèdia

El destí és la sèrie d'esdeveniments del futur que no es poden alterar, que estan ja fixats per endavant per forces que escapen al control humà i que per tant la conducta no és lliure sinó predestinada (determinisme).

Els grecs pensaven que les Moires eren deesses que controlaven la vida humana i decidien quan aquesta s'acabava o era envaïda per la tragèdia. Aquesta figura es troba també en la mitologia romana, amb les parques, i en la nòrdica (les Nornes). Algunes visions religioses han heretat aquesta concepció i pensen que la salvació humana depèn sols de déu (com el calvinisme protestant o l'Islam), ja que aquest sap per endavant el que passarà i que l'home no ho pot canviar.

Els qui creuen en el destí han intentat endevinar què passarà per estar preparats. L'endevinació, però, se sol considerar una pseudociència. Així, els profetes, el Tarot, els oracles o els diferents mètodes de llegir en entranyes d'animals o en boles de vidre s'han vist com a supersticions per intentar veure què succeirà en el futur.