[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Death Note - Viquipèdia

Death Note

De Viquipèdia

Death Note (デスノート, desu nōto) és un manga creat per Obata Takeshi, juntament amb Ōba Tsugumi, publicat per la revista semanal Shōnen Jump. Recentment finalitzat al Japó, ha tingut una duració de 108 capítols setmanals publicats a la Shōnen Jump, format per un total de 12 volums recopilatoris.


[edita] Argument

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

En Yagami Raito és un noi de disset anys, aparentment un estudiant normal i corrent. Tot allò normal i corrent que por ser un setciències amb les millors notes del seu país.

Un bon dia, tornant cap a casa, es troba tirat al terra un quadern d'aspecte peculiar, amb la inscripció Death Note a la portada i les instruccions d'ús en perfecte anglès. Una vegada dins la comoditat de la seva llar, el noi es pren el seu temps en repasar les instruccions de tan curiós quadern de notes.

  • Els humans els noms dels quals hagin sigut escrits dins d'aquest quadern moriran.
  • Això només succeirà si l'escriptor té en ment el rostre de la víctima mentre escriu el seu nom.
  • Si s'escriu una causa de mort abans de quaranta segons d'haver escrit el nom, la víctima morirà exactament com s'ha escrit.
  • Si no s'escriu una causa de mort, la víctima morirà d'un atac al cor.

I just en aquell moment, un ésser alat entra per la finestra de l'habitació del noi. Es tracta d'en Ruyk, un shinigami ("déu de la mort"), bèstia d'uns dos metres d'alçada, peculiar mirada i d'un aspecte gòtic. Després de l'esglai inicial, en Raito convida a en Ryuk a disposar de la seva ànima com a càstig, però no son aquestes les intencions del shinigami.

En l'aspecte estètic, el manga té un dibuix molt cuidat i amb estil propi, obra d'Obata Takeshi, autor de Hikaru no Go, entre d'altres, amb uns dissenys de personatges molt encertats.


[edita] Personatges Principals

  • Light Yagami(Kira)

Aquest és el protagonista. Un jove estudiant amb la mentalitat d'un criminal. És orgullós, d'ideals fixes, i gran intel·ligència i astúcia. Segons L també té un caràcter infantil i no suporta perdre. És l'amo del Death Note i l'humà posseït pel Shinigami Ryuk. És capaç de fer totes les maniobres i sacrificis imaginables per aconseguir el seu objectiu: eliminar la maldat del món i convertir-se en el Déu del nou món.

  • Ryuuzaki L/ L Elle Lawliet

Ell és el detectiu que s'encarrega d'investigar sobre el cas Kira. Podríem definir-lo com a excèntric. Té un caracter calmat i tranquil, i poseeix una gran intel·ligència i astúcia, a més d'una bona intuició. Té una manera d'agafar les coses i de seure que és única. A part, també es passa el dia menjant dolços.

  • Yagami Soichiro

És el pare d'en Raito. Forma part del grup de detectius que investiguen el cas Kira liderats per L. Està decidit a atrapar en Kira, però des del moment en què L comença a sospitar que en Raito és en Kira les coses se li posen encara més complicades i difícils.

  • Ryuk, el shinigami

Ryuk és el shinigami que li va donar el Death Note a en Raito. Bé, dir que li va donar és incorrecte. Ell es va limitar a deixar caure la llibreta i esperar que algú la recollís. Addicte a les pomes, aquest shinigami haurà de viure amb en Light fins que s'acabi el Death Note, en Raito l'abandoni o es mori. Hi ha molt poques maneres de matar un shinigami, i per descomptat les armes convencionals no serveixen de res.

  • Misa Amane/Misa/Misa

La Misa és una noia que també poseeix un Death Note. Va fer un pacte amb el seu shinigami i ara pot veure els noms i l'esperança de vida de les persones a canvi de la meitat de la seva esperança de vida. La Misa està enamorada d'en Raito i vol fer tot el que pugui per ell. No se n'adona que ella i el seu shinigami li causen cada cop més problemes. No sembla adonar-se que la busquen com a còmplice d'en Kira, i tots els inconvenients que això implica.

  • Rem

És el shinigami de la Misa. Al contrari de la majoria de shinigami en Rem sent afecte per la Misa. Per això ell fa el que creu que la farà més feliç. Aquest afecte especial però, arriba a complicar molt les coses a en Raito.