[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dawei - Viquipèdia

Dawei

De Viquipèdia

Dawei o Tavoy és la capital de la divisió o província de Tanintharyi (Tenasserim) de Birmània, la més oriental del país. Té un port de mitjana importància. Téuns 80.000 habitants.

Es també un districte de la divisió. En front de la ciutat, una mica al sud, comencen les illes del arxipèlag de Mergui. Hi ha prop de la ciutat la platja de Maungamagan que es perllonga per uns 12 km. Al sud de la ciutat hi ha la venerada pagoda de Shin Motehti, al nord la de Shin Datweh, i al promontori Dawei la de Shin Maw; també prop hi ha la de Lawka Tharaphu que té un Buda molt gran.

Al segle XVIII una part de la població, que foren anomenats Inthas (o fills del Llac) van sortir de la regió fugint dels conflictes més al nord entre birmans i tais, i es van establir a la zona del llac Inle als Estats Shan. La resta de la població va romandre a la regió i va anar agafant característiques pròpies; així avui parlen un dialecte del birmà amb influencia del Mergui.

Des del 1948 va operar a la regió un actiu grup del Partit Comunista de Birmània que el 1995 va esdevenir el Front Unit de Myeik-Dwei.