[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dau al Set - Viquipèdia

Dau al Set

De Viquipèdia

Dau al Set fou un grup artístic avantguardista català creat al voltant de la revista homònima a Barcelona l'octubre de 1948 i inspirats en els treballs de Max Ernst, Paul Klee i Joan Miró.

Els seus membres fundadors van ser el poeta Joan Brossa (que va crear el nom del grup i la mateixa revista), el filòsof Arnau Puig, i els pintors Joan Ponç (director de la revista), Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Joan-Josep Tharrats (editor i impressor de la mateixa). Al poc de crear-se el grup se'ls va unir Juan-Eduardo Cirlot.

Adscrit en principi al moviment dadaista, va navegar per l'hiperrealisme, el surrealisme i l'existencialisme fins a convergir en un estil propi, autoexclòs de l'ambient de tenebra cultural dels primers anys del franquisme i alhora amb pretensions de dinamitzar la societat catalana. El propi nom del grup ja delata el seu caràcter rupturista.

Amb trajectòria irregular, el grup va acabar dissolent-se l'any 1954. A pesar d'aquesta efímera existència és considerat el primer gran referent de la cultura de resistència de la postguerra espanyola.