[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Darfur - Viquipèdia

Darfur

De Viquipèdia

Darfur, en verd, situat a l'oest del Sudan.
Darfur, en verd, situat a l'oest del Sudan.

Darfur (en àrab دار فور, que vol dir "llar dels fur") és una regió situada al Sudan occidental que limita amb la República Centreafricana, el Txad i Líbia. Està dividida en tres estats federats dins del Sudan: Gharb Darfur (Darfur Occidental), Janub Darfur (Darfur Meridional), i Shamal Darfur (Darfur Septentrional). El conflicte de Darfur entre els janjaweed i els africans negres de la regió ha derivat en una neteja ètnica de milers de persones i en el desplaçament forçat de diversos milions d'habitants de la regió.

L'1 d'agost de 2007 el govern del Sudan i les Nacions Unides van arribar a un acord per a desplegar, a partir de l'octubre, prop de 26.000 soldats per a controlar la situació de la regió. [1]

[edita] Geografia

Darfur té una extensió de 493.180 km², la qual és lleugerament inferior a la d'Espanya. Es troba en un altiplà àrid que té al centre les muntanyes Marrah (Ŷébel Marra), una serralada volcànica que arriba als 3.000 m d'altitud. El nord és un desert de sorra, mentre que al sud s'extén la sabana. Els nuclis de població principals són El Fashir, Nyala i El Geneina.


Bandera del Sudan Aquest article sobre el Sudan és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Coordenades: 13° N, 25° E