[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Daewoo - Viquipèdia

Daewoo

De Viquipèdia

Part del complex d'edificis That-El-Emad Towers edificat per una de les filials de Daewoo en la ciutat de Trípoli, capital de Líbia.
Part del complex d'edificis That-El-Emad Towers edificat per una de les filials de Daewoo en la ciutat de Trípoli, capital de Líbia.

Daewoo és un grup industrial sud-coreà dedicat a les armes, als electrodomèstics, als aparells electrònics i a l'automòbil. El departament automobilístic, rebatejat com GM-Daewoo està controlat, des de 2002, pel grup constructor d'automòbils General Motors. GM és accionista, amb el 42% de GM-Daewoo, mentre que Suzuki només posseeix un 27% de les accions.

Taula de continguts

[edita] Història

El conglomerat Daewoo va ser fundat, en 1967, per Kim Woo-choong. Aprofitant les orientacions econòmiques propiciades pel president Park Cheng-hee, es va desenvolupar i es diversificà ràpidament.

Malgrat l'excessiu endeutament, el grup va poder mantenir-se gràcies als suports polítics de diversos països així com a la posició del seu dirigent que presidia la Federació coreana industrial. La seva posició, no obstant, va anar debilitant-se. El president Kim Young-sam, va imposar noves normes i el seu successor Kim Dae Jung va lluitar per la reestructuració de l'economia del seu país. Finalment Daewoo va ser demandada en 1999 pel govern sud-coreà a causa d'una fallida fraudulenta.

L'antic director Kim Woo-chong va ser condemnat per la justícia sud-coreana, el 30 de maig de 2006, a deu anys de presó per frau i malversació de fons.

[edita] Automòbils Daewoo

Al juliol de 1978 Daewoo es va convertir en accionista, amb un 50%, de Shinjin Motors les activitats del qual en la construcció automobilística coreana es remuntaven a 1937. Des de juny de 1972, Shinjin Motors fabricava els vehicles de General Motors. Des de gener de 1983 aquesta secció es coneix com Daewoo Motors.

La crisi del grup en 1999 va provocar la baixada de la producció. A l'octubre de 2002, la secció automobilística es va integrar en el grup General Motors i va passar a denominar-se GM-Daewoo.

Els models de GM-Daewoo es venen amb la marca Daewoo en Corea del Sud i en el Vietnam; Suzuki i Chevrolet en els Estats Units; Suzuki, Chevrolet i Pontiac en Europa de l'Est i en Rússia; i des del 2005, i amb la marca Chevrolet en Europa de l'Oest

[edita] Models de vehicle

  • Daewoo Rezzo
  • Daewoo Matís

[edita] Models de 1990 a 1997

  • Daewoo Espero (1990)
  • Daewoo Lanos (1997)
  • Daewoo Shiraz (1997)
  • Daewoo Nubira (1998)
  • Daewoo Cielo (1996)
  • Daewoo Tico (1998)