[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Burnaburiash II - Viquipèdia

Burnaburiash II

De Viquipèdia

Burnaburiash II fou rei de Babilònia, País de la Mar, Khana i part d'Accàdia. Era probablement fill de Kadashman-Enlil I, al que va succeir. Va governar vers la meitat del segle XIV i fou contemporani del faraó Akhenaton d'Egipte (es conserva la correspondència a las cartes d'Amarna). Les relacions amb Egipte eren amistoses i es va fer un enllaç matrimonial que les va reforçar, però mes tard el rei d'Assíria Ashuruballit I (vers 1355-1317 aC) va visitar la cort egípcia i això va causar un enfrontament diplomatic amb Egipte, ja que Burnaburiash considerava a Assíria un vassall, però un enllaç matrimonial va establir bones relacions amb Assíria, i els dos reis van esdevenir consogres ja que Burnaburiash es va casar amb la princesa assíria Muballitatshutua. Assíria, independitzada de Mitanni i sense cap reconeixement de sobirania de part de Babilònia, va esdevenir un gran poder.

S'han trobat inscripcions dels governadors Ninurta-nadin-ahhe de Nippur i Enlil-kidinni de Nippur datades en aquest regnat.

El seu successor fou Karakhardash, que havia nascut de la princesa assíria Muballitatshutua, al qual una part de la cort babilònia s'oposava pel seu origen assiri.