[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Buraku - Viquipèdia

Buraku

De Viquipèdia

Bandera de la Lliga d'Alliberament Buraku
Bandera de la Lliga d'Alliberament Buraku

Els Buraku , Burakumin (部落民: buraku, comunitat o llogarret + min, gent), o hisabetsu buraku (被差別部落 comunitats discriminades / llogarrets discriminats") de Japó són la població discriminada japonesa. No es tracta d'una minoria racial o ètnica, però els seus membres són reconeguts com a descendents de les poblacions sense casta del període feudal (segle XVII). Es dediquen principalment a fer peces de pell, feina rebutjada pels japonesos com a país budista, ja que requereix el sacrifici dels animals.

Dos grups principals representen els Buraku: la Lliga d'Alliberament Buraku (LAB) i la Federació japonesa del Moviment d'Alliberament Buraku (MAB).

Bandera del Moviment d'Alliberament Buraku
Bandera del Moviment d'Alliberament Buraku

La LAB fa servir la bandera negra que fou dissenyada per Mankichi Nishimitu i creada el 1935 com a bandera de la Suihei-sha (Associació de l'Horitzó) que fou la organització original d'alliberament social dels buraku. Fundada el 1922 , conjuntament amb altres organitzacions formà el 1946 el Comitè Nacional d'Alliberament Buraku, que canvià de nom el 1955 per esdevenir Moviment Buraku i després el Moviment d'Alliberament Buraku. El negre simbolitza els anys negres de la discriminació i el vermell l'alegria de l'alliberament; la corona d'espines es la que fou posada sobre el cap de Jesucrist i representa el desconsol. El MAB disposa d'una bandera vermella. L'organització es va escindir de la LAB el 1976.

[edita] Enllaços externs