[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bronisław Geremek - Viquipèdia

Bronisław Geremek

De Viquipèdia

Bronisław Geremek l'any 2006
Bronisław Geremek l'any 2006

Bronisław Geremek (Varsòvia, Polònia 1932 ) és un historiador i polític polonès, antic ministre del seu país. Actualment és eurodiputat al Parlament Europeu.

[edita] Biografia

Va néixer el 6 de març de 1932 a la ciutat de Varsòvia en una família de religió jueva. Va estudiar història a la Universitat de Varsòvia, on es graduà el 1958 i doctorà el 1960. Actual professor universitari del Col·legi d'Europa a Varsòvia, anteriorment ho havia estat de La Sorbona de París.

Membre del Partit Obrer unificat polonès des de 1950 fins el 1968, posteriorment fou un dels consellers del Lech Wałęsa durant la dècada del 1980 en el marc del moviment llibertari iniciat pel sindicat "solidaritat".

[edita] Activitat política

A la fi del domini soviètic el 1989 inicià la seva activitat política al parlament del seu país durant 12 anys. Entre 1997 i el 2000 fou nomenat Ministre d'Afers Extrangers sota el govern del Primer Ministre Jerzy Buzek. L'any 1998 fou nomenat, així mateix, president de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Amb l'entrada de Polònia a la Unió Europea fou escollit Membre del Parlament Europeu en les eleccions europees de l'any 2004 pel partit Unia Wolności ("Unió per la Llibertat", UW) i fou candidat per esdevenir el líder europeu del Partit Europeu Liberal Demòcrata Reformista (ELDR) per esdevenir President del Parlament Europeu, perdent la seva elecció davant la candidatura de Josep Borrell.

Guardonat amb diverses distincions, entre elles destaca la Legió d'Honor concedida pel President de França i el Premi Internacional Carlemany l'any 1998 pels seus esforços en favor de la unitat europea.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Dariusz Rosati
Ministre d'Afers Extrangers
1997–- 2000
Succeït per:
Władysław Bartoszewski