[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Brighton & Hove Albion FC - Viquipèdia

Brighton & Hove Albion FC

De Viquipèdia

Brighton
Brighton and Hove Albion crest
Nom complert Brighton & Hove Albion FC
Àlies The Seagulls,
The Albion
Any de fundació 1901
Estadi Withdean Stadium
Brighton & Hove Anglaterra
Capacitat 8,850 espectadors
President England Dick Knight
Entrenador England Dean Wilkins
Lliga League One
Temporada 2006-07
Posició 18é
Web oficial
Official club website
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme local
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme visitant

El Brighton & Hove Albion és la unió de dos equips realitzada a l'any 1991. El Brighton i l'Hove. Dues ciutats veïnes. Ha disputat quatre temporades a la màxima categoria anglesa, antiga First Division i actual Premier League, entre 1979/80 i 1982/83, any en que van patir descens i no han tornat aconseguir tornar-hi.

En l'any 1982/83 van assolir una de les seves majors fites: el subcampionat de la FA Cup, caient front el Manchester United en el replay de la final per 4-0.

Però la diferència d'aquest antic equip anglès és el seu estadi. En la temporada 1996/1997, després d'una crisis econòmica sense precedents, el Club va haver de vendre el seu antic estadi, el Goldstone Ground, amb 95 anys d'història en les seves bigues, però la directiva no es va assegurar de tenir-ne un de nou. Això va convertir al Club i als seus seguidors en els homelles (sense sostre) del futbol britànic.

Les dues següents temporades l'equip va jugar en el Priestfield Stadium de Gillingham, a més de 100 quilometres de distància de la seva ciutat natal. Davant el clamor popular de tota la ciutat, l'Ajuntament va cedir la utilització de l'estadi olímpic local, estadi molt petit i amb pistes d'atletisme, molt lluny dels típics estadis anglesos.

En l'actualitat l'afició i els ciutadans han iniciat una campanya molt activa a favor de la construcció d'un nou estadi, el Falmer Stadium, amb capacitat per 22.000 animes i adaptat als temps moderns.


[edita] Enllaços externs