[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Boezinge - Viquipèdia

Boezinge

De Viquipèdia

Situació de Boezinge a Ieper i a Bèlgica
Situació de Boezinge a Ieper i a Bèlgica

Boezinge és un poble de la ciutat d'Ieper a la província Flandes Occidental de Bèlgica. Al 1971 va fusionar amb Zuidschote i el 1 de gener de 1977 amb Ieper. Al 1999 comptava amb 2216 habitants. Es troba al marges del canal Ieper-IJzer i de l'Ieperleet.

[edita] Història

L'església Sant Miguel de Boezinge
L'església Sant Miguel de Boezinge

El topònim Bosingaheim que va evolver fins a Boezinge provindria de Bosa (un nom), inga (genitiu) i d'heim (casa). En molts relats històrics d'origen anglès sobre la guerra, s'utilitza l'ortografia antiga Boesinghe.

El primer esment escrit s'ha trobat al 1119 a les cròniques del capítol de Sant-Martí d'Ieper. El poble s'hauria desenvolupat a costat d'un «portatge» (un pla oblic de fusta a costat d'un assut al qual es tiraven les barques per a vèncer un desnivell, una infraestructura més senzilla que una resclosa) a l'Ieperleet.

Va ser un poble rural amb l'agricultura com la seva principal activitat econòmica. Després de la primera i de la segona batalla d'Ieper a la primera guerra mundial el poble s'havia transformat en camp desolat de ruïnes. Al 1919, els primers habitants van tornar i reconstruir el poble a poc a poc.

[edita] Curiositat

  • La Yorkshire Trench: la reconstrucció d'una trinxera de la primera guerra mundial a la seva ubicació d'origin i fet amb materials autèntics .

[edita] Enllaç extern


Coordenades: 50° 53′ 44″ N 2° 51′ 30″ E