[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bleach - Viquipèdia

Bleach

De Viquipèdia

{{{titol}}}


Manga
Autor Tite Kubo
Editorial Japan Shūeisha

Canada the United States VIZ Media
France Glénat
SpainGlénat
Germany Tokyo Pop
Mexico Editorial Vid

Publicat a JapanShōnen Magazine
Malaysia Weekly Comic 漫畫周刊
Durada Agost de 2001 – (en curs)
Volums 31 (322 números publicats)

Bleach és un manga de Tite Kubo (久保 帯人 Kubo Taito), dibuixant japonès del manga Zombie Powder. A data d'octubre de 2007 consta de 322 capítols al Japó, i cada setmana n'apareixen de nous a la revista Shonen Jump. L'anime s'emet cada dimecres per TV Tokyo, i a data d'octubre de 2007 ja s'han emès 169 episodis.

Taula de continguts

[edita] Argument

La història de Bleach segueix la vida de l'Ichigo Kurosaki, un estudiant d'institut de 15 anys amb l'habilitat de veure i interactuar amb fantasmes. Una noia shinigami (死神, lit. Déu de la Mort) anomenada Rukia Kuchiki es troba amb ell un dia mentre persegueix a un hollow (un esperit malvat). Durant la confrontació amb el hollow, cau ferida i es veu forçada a transferir gairebé tots els seus poders a l'Ichigo, convertint-lo en "shinigami". Així comencen les aventures de l'Ichigo i la Rukia. Junts persegueixen als "hollows" per purificar les seves ànimes amb les zanpakutō (espases) i practiquen enterraments d'ànimes a aquells esperits que vagaregen per la Terra, enviant-los així a la Societat d'Ànimes.

[edita] Anime

La serie d'Anime és realitzada per Studio Pierrot. El primer episodi va sortir el dia 5 d'Octubre de 2004. S'han produït dos OVA adiccionals. Actualment consta de cinc temporades:

  1. Agent shinigami
  2. Soul Society: l'entrada a amagades
  3. Soul Society: El rescat
  4. Els Bounts
  5. Arrancar

Els primers 63 episodis (les tres primeres temporades) estan basades en el manga. Els següents 46 (quarta temporada) eren nous a l'anime. A partir de l'episodi 110, l'anime segueix la història del manga original. També s'ha creat una pel·lícula d'animació Bleach: Memories of Nobody (Records de Ningú), estrenada al Japó el 16 de Desembre de 2006.

[edita] Personatges

Món humà:

[edita] Família Kurosaki

  • Ichigo Kurosaki: És el protagonista de serie, és un estudiant de 15 anys amb l'habilitat de poder veure i tocar els esperits. Ell des de ben petit ha tingut problemes amb altre gent pel seu color de cabell que es un color taronja destenyit. Una nit l'Ichigo es troba amb la Rukia Kuchiki, una noia shinigami que es veu obligada a donar-li els seus poders, fent així a l'Ichigo un shinigami substitut.
  • Isshin Kurosaki: És el pare de l'Ichigo i té una personalitat molt activa i extrovertida. Sovint està fent bajanades per tal de cridar l'atenció dels seus fills. Es sol barallar amb l'Ichigo. Encara que no ho sembli, en el episodi 109 descobrim que es un shinigami sense poders.
  • Masaki Kurosaki: És la mare, que va ser assassinada per un hollow quan l'Ichigo tenia només 9 anys, és per això que l'Ichigo lluita contra el hollows i accepte la feina de shinigami, no vol que ningú torni a passar pel mateix.
  • Karin Kurosaki: És la filla petita de Isshin i Masaki, té 9 anys. D'esperit molt esportiu i competidor, igual que l'Ichigo pot veure els esperits però no tant bé.
  • Yuzu Kurosaki: L'altre germana petita de l'Ichigo, és l'encarregada de fer les feina de casa, és molt tranquil·la i alegre. No pot veure esperits.

[edita] Institut de Karakura

  • Orihime Inoue: És una companya de classe de l'Ichigo i la millor amiga de la Tatsuki. És una noia molt despistada que sempre està contenta i somriu passi el que passi. Té uns poder especials dels quals esta format per 6 fades que surten dels seus clips de cabell, la seva millor habilitat són els poders curatius.
  • Tatsuki Arisawa: És la millor amiga de la Inoue i una gran esportista sobretot en karate, deguda a una topada amb l'Ichigo en forma de shinigami, ella també pot veure alguns esperits.
  • Uryū Ishida: És l'últim dels Quincy (destructors) una raça de guerrers amb arc que es dediquen a lluitar contra els hollows, però a difernècia dels shinigamis els quicy mataven per complet els hollows i desequilibraven els dos móns per això van tenir que ser aniquilats pels shinigamis. L'Ishida és un noi molt reservat i li agrada molt cosir. Com a estudiant és un noi exemplar ja que treu les millor notes de tot el curs.
  • Yasutora Sado (Chad): En Chad és un noi molt corpulent i alt, ell que també té poders es pot transformar el braç dret de tal manera que obté molta força. Tot i tenir aquesta gran quantitat de poder mai el fa servir per fer mal a altre gent.
  • Keigo Asano: Aquest amic de l'Ichigo sempre està fent el burro, el que li comporta més d'un cop que l'Ichigo li doni un cop de puny.
  • Mizuiro Kojima: És una altre amic de l'Ichigo també una mica peculiar aquest no fa tant el burro però no para d'intentar lligar amb noies més grans que ell.
  • Chizuru Honshu: Aquesta altre copanya de l'Ichigo és lesbiana i sempre està intentant lligar amb la Inoue.
  • Ryō Kunieda: Aquesta noia la podem veure sempre llegint un llibre i passant de tota la resta, treu molt bones notes.
  • Michiru Ogawa: D'aquesta noia no es té molta informació per que no es parla molt, però en podríem dir que és molt tímida i reservada.

[edita] Botiga de l'Urahara

  • Kisuke Urahara: El propietari de la tenda i un ex capità d'esquadró, concretament del 12è, el de investigació, va ser expulsat de la societat de les ànimes per fer experiments sense permís.
  • Yoruichi Shihouin: Li diuen la deessa de la velocitat per què té una tècnica en que es mou molt ràpid, ella també va fugir de le sociatat de les ànimes mentre ajudava l'Urahara. Pot convertir-se en un gat negre.
  • Ururu Tsumugiya: És una nena petita, tímida i callada, fa servir un bazoca per lluitar contra els hollows.
  • Jinta Hanakari: igual que la Ururu és un altre ajudant de la tenda, també és un nen petit però aquest es fa notar més, per lluitar contra els hollows fa servir un garrot.
  • Tessai Tsukabishi: Ell també és un ajudant de l'Urahara, un home ben cepat que medeix més de dos metres i és molt musculat.

Societat de les ànimes:

[edita] Tretze divisions

[edita] 1a divisió

  • Capità: Shigekuni Yamamoto-Genryūsai: És un home molt gran, i qui controla tots els escuadrons, es podria dir que ell és la màxima autoritat a la societat de les ànimes.
  • Subcapità: Chōjirō Sasakibe: Aquest personatge gairebé no ha sortit a la serie i no es pot donar una bona informació.

[edita] 2a divisió

  • Capitana: Soi Fong: Cap del grup d'operacions especials i capitana del 2on esquadró. Aquest esquadró és l'encarregat de repartir el càstig corresponent per a tots aquest que no segueixen les normes a la societat de les ànimes.
  • Subcapità: Marechiyo Ōmaeda:Aquest personatge gairebé no ha sortit a la serie i no es pot donar una bona informació. Però les poques vegades que ha sortit estaba menjant alguna cosa o burxant-se nas. És fill d'una familia molt rica.

[edita] 3a divisió

  • Capità: Gin Ichimaru: És un home fred i calculador, les faccions de la seva cara recorden vaguement una serp o una guineu. Sempre somriu amb els ulls gairebé tancats i els obre poques vegades. Parla com agafant-s'ho tot en broma.
  • Subcapità: Izuru Kira: És un fidel subordinat i company de festes. Orfe de pares, es convertí en shinigami ja que era lúnica cosa que podia fer per no estar sol.

[edita] 4a divisió

  • Capitana: Retsu Unohana: És la capitana del 4rt esquadró l'encarregat de l'assistència mèdica, ella és una dona que sembla simpàtica i tranquil·la no es meu mai que perdi el nervis, tot i aixó algunes vegades la seva fredor espanta.
  • Subcapitana: Isane Kotetsu: Aquest personatge gairebé no ha sortit a la serie i no es pot donar una bona informació. Té una germana a la tretzena divisió.
  • 3a posició: Yasochika Iemura:Aquest personatge gairebé no ha sortit a la serie i no es pot donar una bona informació.
  • 7a posició: Hanatarō Yamada: Aquest noi és molt poca cosa físicament i sempre està a la lluna de València, però tot i així té unes gran habilitats curatives que han fet posible que pugi fins a ser el 4rt oficial.

[edita] 5a divisió

  • Capità: Sōsuke Aizen:És una persona tranquil·la, i amable sembla ser un bon jan que no vol mal per a ningú, tant mateix mai deixa veure les seves intencions.
  • Subcapitana: Momo Hinamori: Aquesta noia idolatra a l'Aizen el seu capià. Es una jove despistada que sempre es queda adormida. Es preocupa per tothom.

[edita] 6a divisió

  • Capità: Byakuya Kuchiki: Pertany a una de les famílies més importants i nobles de tot a societat de les ànimes. Va adoptar a la Rukia.
  • Subcapità: Renji Abarai: a diferencia d'en Byakuya en Renji provè d'una de les classes més baixes de tota la societat de les ànimes. Ell va ser el millor amic de la Rukia durant molts anys ja que es van criar junts.

[edita] 7a divisió

  • Capità: Sajin Komamura: És un home molt corpulent i gros que sempre va amb una màscara a la cara per tapar el seu rostre.
  • Subcapità: Tetsuzaemon Iba: Aquest personatge gairebé no ha sortit a la serie i no es pot donar una bona informació.

[edita] 8a divisió

  • Capità: Shunsui Kyōraku: Ell trenca amb l'estètica de la reta de capitans portant una tela rosa a sobre, és un home molt gandul que sempre li fa mandra lluitar, prefereix veure sake i dormir.
  • Subcapitana: Nanao Ise: Ella a diferencia del seu capità és molt treballadora, sempre se la pot veure amb una llibreta apuntat dades, treballant i dient-li al seu capità que ho faci.

[edita] 9a divisió

  • Capità: Kaname Tousen: És un home estramadament pacífic que és un gran defensor de la pau i la justícia. És cec de naixement, però això no li impideix ser un bon guerrer.
  • Subcapità: Shūhei Hisagi: Quan estava a l'academia de shinigamis era un dels millors estudiants i ja tenia un lloc reservat entre les tretze divisions.

[edita] 10a divisió

  • Capità: Tōshirō Hitsugaya: Li diuen el nen prodigi i no en và, ja que amb la seva edat va aconseguir ser capità d'esquadró en molt poc temps.
  • Subcapitana: Rangiku Matsumoto: És una dona molta alegre i energètica.

[edita] 11a divisió

  • Capità: Kenpachi Zaraki: És l'únic capità de les tretze divisions que no sap el nom de la seva Zanpakutou, confia molt amb ell mateix, i es que és el capità de l'onze esquadró la que és del guerrers que fan servir la força bruta per lluitar, ell a més a més és l'únic que no ha pujat a capità fent l'examen d'ingrés sinó matant l'antic capità que hi havia.
  • Subcapitana: Yachiru Kusajishi: És una nena molt petita que sempre està posant noms absurds a les altres persones, a més a més té una gran velocitat.
  • 3era posició: Ikkaku Madarame: És un home calb que també confia molt en si mateix, només viu amb al idea de poder fer una lluita amb en Kenpachi per poder-lo guanyar i lluitar sota les seves ordres.
  • 5ena posició: Yumichika Ayasegawa: És un xic efeminat, creu que és la persona més bella de la Societat de les Ànimes i es preocupa excessivament pel seu aspecte físic.

[edita] 12a divisió

  • Capità: Mayuri Kurotsuchi: Aquest home és un cibort, la meitat del seu cos està robotitzat. És el capità de l'esquadró d'investigació sempre pensa amb els seus experiments.
  • Subcapitana: Nemu Kurotsuchi: És la filla d'en Mayuri és una noia molt reservada que semrpe fa el que li diu el seu pare, però no segueix la seva ideologia molt bé.

[edita] 13a divisió

  • Capità: Jūshirō Ukitake: Aquest capità no pot estar sempre a totes les reunions de capitans ja que té tuberculosis i ha de quedar-se molt sovint al llit.
  • Subcapità: Kaien Shiba: Aquest subcapità va morir ja fa temps alhora de matar a un hollow que anteriorment havia matat la seva dona.
  • 3era posició: Kiyone Kotetsu i Sentarō Kotsubaki: Aquests personatges gairebé no han sortit a la serie i no es pot donar una bona informació. Es pot dir que sempre estan competint per tenir el favor del Capità ja que es disputen la plaça de subcapità.
  • Rukia Kuchiki: És la protagonista de la seria junt amb l'Ichigo. és la shinigami que li dona els poders i com a conseqüència és condemnada a mort.

[edita] Altres

  • Kūkaku Shiba: Aquesta noia, que és una experta en focs d'artifici és l'encarregada de ajudar a entrar dins de la societat de les ànimes amb grup d'amics, es sap imposar davant del altres a través de la por.
  • Ganju Shiba: És el germà petit de la Kūkaku i en Kaien, va sempre sobre un porc senglar però ell no li acostuma a fer molt de cas.
  • Hisana Kuchiki: És la germana gran de la Rukia, que la va abandorar a la Rukia quan no era més que una nadó, va morir fa 50 anys i en el llit de mort li va demanar al seu marit en Byakuya Kuchiki que busqués a la Rukia i la adoptés com a germana petita.
  • Kon: És una ànima modificada que havia d'esser destruïda però es va salvar, ara viu en el cos d'un lleó de peluix quan l'Ichigo no l'utilitza, la seva habilitat es que té una gran força a les cames que li permeten correr molt ràpid, saltar molt i donar uns cops de peus molt forts.

[edita] Races

Dins de la serie, les diferents races es poden separar en dos gran grups: humans i esperits. Els humans són com nosaltres tenen una vida curta i no poden veure els esperits, tot i que hi ha accepcions i els poden o percebre o veure'ls amb claredat, fins i tot hi ha vibris com ho són l'Ichigo o l'Ishida. Els esperits estan compostos de reishi, un tipus de partícules que formen tot els món dels esperits, dins dels esperits en podem trobar molts tipus diversos.

[edita] Shinigamis

Els shinigamis són personificacions de la mort en la mitologia japonesa. La majoria dels shinigamis viuen en el Seireitei (cort dels esperits purs), un lloc situat en el centre de la societat de les ànimes. Compleixen dos missions: enviar que les animes bones, plus, a la Societat de les ànimes i purificar les malignes, els hollows, a través de les seves zanpakutō (una catana que tenen).

Aparentment, existeixen dos tipus de shinigamis aquells esperits nascuts en la societat de les ànimes i aquells que després de morir i de venir del món humà entren a la societat de les ànima. En els dos casos aquest tenen que ser entrenats per poder combatre contra els esperits malignes.

[edita] Hollow

Els hollow (forats en anglès) són plus transfomats en esperits malignes. Són els principals enemics dels shinigamis El procés per tranformar-se en hollow es pot produir de tres maneres: la primera seria que el plus es deixes dominar per un odio o emoció negativa, la segon seria si és atacat per un altre hollow i la tercera es dona quan l'arrenca la cadena que té l'anime en el seu pit i es forma un forat.

Les característiques més notables en els hollow són que tenen un forat en el pit (mostra que no tenen cor) i que porten una mascara blanca (tot i que alguns tenen algunes línies de colors) La seva mida i forma és molt variada, des de fer com una persona fins a ser més alts que un edifici.

Els seus poders i habilitats també són molt heterogènies, alguns poden volar, altres poden tirar àcids, altres poden controlar objectes.

S'alimenten d'àmines humanes, és aquest el motiu pel qual sempre estan radere elles.

[edita] Plus

Els plus (més en anglès) venen a ser els fantasmes o esperits que habiten entre els humans, són mort que per algun motiu o altre no han anat a l'altre món i viuen entre els humans. Tenen la mateix forma que tenien en vida però amb la peculiaritat que hi ha una cadena en el seu pit que representa la seva essència humana, si aquesta cadena és arrancada llavors el plus es converteix en un hollow.

Portar els plus a la societat de les ànimes és una de les missions dels shinigamis.

[edita] Quincy

Els quincy (destructors), són una raca d'humanes que es dediquen a caçar els hollow, es caracteritzen per què sempre lluiten amb arc i fletxes. Els shinigamis es van veure forçats a eliminar-los a tot per poder mantenir l'equilibri entre els dos mons, ja que el que fan els quincys és eliminar els hollow del tot i no purificar-los que és el sistema que apliquen els shinigamis.

[edita] Vizard

Els vizard (que en anglès vol dir víseras protectores dels cascos dels cavallers), són un grup de shinimagis que han entrenat de tal manera que tenen un hollow dins seu i per tant les seves habilitats.

Aquest tipus d'entrenament que atorga més poder i fa que surti un hibrid entre els howolls i els shinigamis, està prohibit dins de la societat de les ànimes, això fa que els vizard que surten en la serie siguin uns proscrits i estiguin a l'anonimat.

El màxim moment de força en un vizard, és quan fan aparèixer les seves màscares que amb elles són capaces de fer zeros i tot, l'atac més poderós dels hollow, a més a més amb la mascara també augmente el compus de força reflexos, velocitat, destresa.

[edita] Arrancar

Els arrancar, de la mateixa manera que els vizards, són uns híbrids entre els hollow i els shinigamis, però el procés és invers: són hollows que perden una part de la seva màscara i aconsegueixen una zanpakutō. De la mateixa manera que els vizards amb aquest canvi els hollows aconseguixen ser més ràpids, forts, intel·ligents... a més a més adopten una forma més humanitzada, deixen de ser monstres amb formes diverses.

Una altre característica dels arrancars és que els seu bankai no és com el dels shinigamis. Quan ells l'alliberen, el que fan és mostrar la seva forma autèntica i, per tant, el seu veritable poder.

Les tècniques dels arrancars, a més, reben noms en castellà (per exemple Sonido o Hierro), de la mateixa manera que molts termes del seu món (com el Hueco Mundo o els Espada.

Tècniques:

  • Hierro:Es refereix a la pell resistent dels Arrancar. És molt fort, però no és invencible.

Indagació: Una tècnica de l'Arrancar que permet que detectin la pressió espiritual.

  • Zero: Una gran ràfega d'energia, la qual és llançada des de diversos llocs depenent de l'Arrancar. Existeix una variació més poderosa del Zero que s'anomena Gran Rei Zero, emprada per Grimmjow i que només pot ser usada pels Espasa. A més, sembla ser que l'usuari ha de sagnar per realitzar aquest atac. Nell, antiga Tercera Espasa, pot utilitzar una variació del mateix cridat Doble Zero, el qual consisteix absorbir un Zero de l'oponent i agregar-li una ràfega pròpia per augmentar el poder de l'atac.
  • Sonido: El equivalent del shunp dels shinigami i l'hirenkyaku dels Quincy. Permet que l'usuari es mogui a altes velocitats. Zommari li Roux, Setè Espasa, utilitza un tipus de sonido cridat Sonido Gemelo, que li permet crear fins cinc còpies de si mateix.
  • Bala: Una tècnica arrencar en la qual l'usuari endureix la seva energia espiritual i la dispara aproximadament 20 vegades a la velocitat d'una ràfega del zero, però no és tan fort com un zero.
  • Negacion: Camps de força que s'usa per rescatar altres Hollows. Sol els Menos Gran classe Gilian s'han mostrat capaços d'usar aquesta tècnica, però es creu que els Arrancar també poden fer-ho.
  • Coll: Tècnica que suen els hollows i els arrancars per moure's entre el Hueco Mundo i la Terra mitjançant l'obertura d'una porta que connecta ambdos mons.
  • Gonzui (Absorció d'ànimes): Tècnica per ara emprada pel Desè Espada Yammy per absorbir les ànimes humanes. Tanmateix, aquelles que tenen cert nivell de poder espiritual poden resistir-se a ser absorbides per aquesta tècnica.

[edita] Espada

Els Espada són els deu arrancars més poderosos. Tenen la seva posició tatuada en alguna part als seu cos.


[edita] Ànimes modificades

Les ànimes modificades, són esperits artificials que creen la Societat de les ànimes, amb el propòsit d'ajudar els shinigamis dins de les seves missions. Són pastilles rodones que s'introdueixen en els cossos de persona (o també d'altres objectes inanimats) fent així que cobri vida.

Cada ànima modificada té la seves pròpia característica, així com en Kon té mota força a les seves cames permeten-li corre a gran velocitat i fer grans salt.

[edita] Bount

Els Bount, són uns personatges que es van inventar en una saga de l'anime, aquest ésser tenen una vida infinita, no poden morir de grans i sempre van acompanyats d'un animal que és el seu company i amic, cada company té una habilitat en especial: pot ser un mostre de foc, de ferro... D'igual manera que amb els quincy, els shinigamis són els encarregats de aniquilar tota la seva espècie per el bé de l'equilibri entre els dos mons.

[edita] Zanpakutō

Les zanpakutō són les armes dels shinigamis i la eina que els proporciona el seu poder. Cada espasa conté un únic esperit que pot prendre forma d'animal o persona. Normalment les zanpakutō es manifesten com simples espases (normalment katanas). Es poden transformar en la seva primera forma (shikai) abans de mostrar la seva forma autèntica (bankai). Per poder realitzar la transformació en les dues formes abans esmentades fa falta un enorme poder espiritual i conèixer el nom propi de la zanpahutō.

Llista dels diferents Zanpakutōs:

  • Zangetsu - emprada per Ichigo Kurosaki
  • Benihime - emprada per Kisuke Urahara
  • Ryūjin Jakka - emprada per Shigekuni Yamamoto-Genryūsai
  • Gonryomaru - emprada per Chōjirō Sasakibe
  • Suzumebachi - emprada per Soi fong
  • Gegetsuburi - emprada per Marechiyo Ōmaeda
  • Shinsō - emprada per Gin Ichimaru
  • Wabisuke - emprada per Izuru Kira
  • Minatsuki - emprada per Retsu Unohana
  • Itegumo - emprada per Isane Kotetsu
  • Kyōka Suigetsu - emprada per Sōsuke Aizen
  • Tobiume - emprada per Momo Hinamori
  • Senbonsakura - emprada per Byakuya Kuchiki
  • Zabimaru - emprada per Renji Abarai
  • Tenken - emprada per Sajin Komamura
  • Tsunzakigarasu - emprada per Jirōbo Ikkanzaka
  • Katenkyōkotsu - emprada per Shunsui Kyōraku
  • Suzumushi - emprada per Kaname Tōsen
  • Hyōrinmaru - emprada per Tōshirō Hitsugaya
  • Haineko - emprada per Rangiku Matsumoto
  • Hōzukimaru - emprada per Ikkaku Madarame
  • Fujikujaku - emprada per Yumichika Ayasegawa
  • Ashisogi Jizō - emprada per Mayuri Kurotsuchi
  • Sōgyo no Kotowari - emprada per Jūshirō Ukitake
  • Nejibana - emprada per Kaien Shiba
  • Sode no Shirayuki - emprada per Rukia Kuchiki
  • Trepadora - emprada per Luppi
  • Tijereta - emprada per Shawlong Qufang
  • Volcanica - emprada per Edorad Leones
  • Del Toro - emprada per Il Forte Grantz
  • Rey Pantera - emprada per Grimmjow Jaggerjack
  • Fornicarus - emprada per Szayel Apol·lo