[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blanca de Montferrat - Viquipèdia

Blanca de Montferrat

De Viquipèdia

Blanca de Montferrat o Blanca Paleòleg de Montferrat ( Casale Monferrato, Montferrat 1472 - Torí, Savoia 1519 ) fou una princesa de Montferrat i duquesa consort de Savoia.

[edita] Antecedents familiars

Va néixer el 1472 a la ciutat de Casale Monferrato, població que en aquells moments formava part del Marquesat de Montferrat i que avui en dia forma part del Piemont italià, filla del duc Guillem VIII de Montferrat i Elisabet Maria Sforza. Era néta per línia paterna de Joan Jaume de Montferrat i Joana de Savoia, i per línia materna de Francesc I Sforza i Blanca Maria Visconti.

Morí a la ciutat de Torí, que en aquells moments formava part del Ducat de Savoia, el 30 de març de 1519.

[edita] Núpcies i descendents

Es casà l'1 de març de 1485 amb el duc Carles I de Savoia. D'aquesta unió nasqueren:

[edita] Regència

A la mort del seu marit, ocorreguda el 1490, actuà de regent del seu fill acabat de néixer, Carles II de Savoia, fins el 1496. De caràcter fort i combatiu va trobar-se amb les reivindicacions dels familiars del seu marit, els quals adduïen els seus drets successoris per davant dels d'un infant acabat de néixer.

Durant la seva regència permeté l'entrada de les tropes del rei Carles VIII de França al seu territori en direcció al Regne de Nàpols (1494).

A la mort del seu fill, ocorreguda l'any 1496, es retirà de la vida pública.


Precedit per:
Carles I
com a duc de Savoia
Regent de Savoia
14901496
Succeït per:
Felip II
com a duc de Savoia