[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Berserk - Viquipèdia

Berserk

De Viquipèdia

Berserk (ベルセルク) és un manga seinen ambientat en un món fantàstic del mangaka Kentaro Miura. Amb més de 30 milions de volums venuts, és una de les sèries seinen amb més èxit de tots els temps, apart d'una de les més gore.

Taula de continguts

[edita] Argument

El món de Berserk s'inspira en l'Europa medieval, centrant-se en la vida de Guts i la seva relació amb Griffith, la Banda del Falcó i el Destí o Casualitat. En aquest món, en Guts ha de lluitar contra tota mena d'enemics: humans, monstres, dimonis o ell mateix.

[edita] Història

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

La història de Berserk es pot dividir en 4 sagues:

  • L'Espadatxí Negre (黒い剣士, Kuroi kenshi) - Capítols del 1 al 8 -
  • L'Edat Daurada (黄金時代, Ōgon jidai) - Capítols del 9 al 110 -
  • Saga de la Condemnació (断罪篇, Danzai hen) - Capítols del 111 al 193 -
    • Capítol dels Nens Perduts (ロスト・チルドレンの章, Rosuto Chirudoren no shō) - Capítols del 111 al 133 -
    • Capítol de la Cadena que Lliga (縛鎖の章, Bakusa no shō) - Capítols del 134 al 141 -
    • Capítol de la Cerimònia del Naixement (生誕祭の章, Seitansai no shō) - Capítols del 142 al 192 -
  • Saga del Millennium Falcon (千年王国の鷹編, Mireniamu Farukon hen) - Capítols a partir del 193 -
    • Capítol del Registre de la Guerra Santa dels Dimonis (聖魔戦記の章, Seima senki no shō) - Capítols del 194 al 251 -
    • Capítol de Falconia (鷹都の章, Farukonia no shō) - Capítols a partir del 252 -

A la part de L'Espadatxí Negre ens presenten a Guts, com coneix a Puck, i la seva "feina": matar Apóstols. Quan s'enfrenta al segon, s'activa un Behelit, provocant la presència de la Mà de Déu, la qual cosa fa que en Guts recordi el seu pasat...

Casca i Guts
Casca i Guts

A la saga de L'Edat Daurada, veiem els inicis d'en Guts: com va ser adoptat i criat per mercenaris, la mort del seu pare adoptiu i la seva carrera com a mercenari fins que es troba amb la Banda del Falcó. Al perdre un duel contra el cap de la banda, en Griffith, en Guts comença a formar part d'ella. El renom de la banda i del seu cap va començar a pujar ràpidament, fins al punt que a en Griffith se li va atorgar un títol nobiliari. Però el lloc d'en Guts és el camp de batalla i no els palaus, així que decideix abandonar la banda, fet que provoca el trastorn d'en Griffith, que és empresonat i torturat, i la Banda és perseguida per aniquilar-la. Un any més tard, en Guts, es troba amb els supervivents de la Banda del Falcó, liderats per Casca, que volen rescatar a Griffith. Abans d'anar al rescat, en Guts i la Casca confesen el seu amor un per l'altre. Al rescatar a l'antic cap, veuen que ell ja no és el que era, després d'ésser torturat i mutilat durant un any. Tot i això, desprès d'escapar, en Griffith activa el seu Behelit Carmesí per convocar la Mà de Déu i ser un dels seus membres, oferint com a sacrifici tota la seva Banda, de la qual només sobreviuen en Guts, perdent un braç, i la Casca, perdent la raó i tornant-se com un nen petit.

A la Saga de la Condemnació, veiem a un Guts mutilat i amb moltes ganes de venjança vers als dimonis i tornem al punt on va acabar la part de L'Espadatxí Negre: un Guts amb un braç mecànic i una espasa gegant, acompanyat per en Puck, perseguint als Apòstols. Llavors va a la recerca de Casca i es veu embolicat en la Cerimònia del Naixement, on Griffith es reencarna amb forma humana.

A la Saga del Milennium Falcon, Guts i el seu grupet es veuen implicats en la guerra contra l'imperi demoníac Kushan.

[edita] Personatges

Aquí només hi ha una brevíssima descripció dels tres personatges principals de la sèrie.

Guts (ガッツ) és el protagonista principal de Berserk. És un home molt fort i resistent, que porta una gran espassa per lluitar.

Griffith (グリフィス) és el líder de la Banda del Falcó. És un gran estratega i per aconseguir el seu somni faria qualsevol cosa.

Casca (キャスカ) és una mercenària sota les ordres de Griffith. La seva habilitat amb l'espasa només és superada per Guts i Griffith dins la Banda.

Per a informació detallada sobre els personatges de Berserk, vegeu l'article principal sobre els Personatges de Berserk.

[edita] Behelit

Behelit
Behelit

Un Behelit és un petit objecte ovalat com un ou, amb els elements facials d'un humà repartits aleatòriament sobre la seva superfície, fet que li dona un toc desconcertant. En realitat, el Behelit té vida pròpia i emet una aura de terror.

Un Behelit és una clau utilitzada per la humanitat per invocar a la Mà de Déu, un grup de poderosos dimonis, servents del Déu de l'univers Berserk. Tot i això, la gent no troba els Behelits, si no que ells acaben apareixent davant la gent que està destinada a tenir-lo manipulant la casualitat.

A l'anime, només es mostra un Behelit, el vermell d'en Griffith. També conegut com Ou del Rei, aquest Behelit és d'un tipus únic. Va arribar a mans d'en Griffith quan era petit mitjançant una vella mística. Aquells que tenen un Behelit vermell estan destinats a convertir-se en reis a través del sacrifici de la carn i la sang d'un mateix i d'altres.

Griffith estava destinat a trobar aquest Behelit vermell, ja que el seu destí era convertir-se en un nou membre de la Mà de Déu. En aquest aspecte, el seu Behelit era únic. Els altres Behelits que es veuen a la sèrie, són menors a aquest, ja que són utilitzats per convertir als humans que els utilitzen en Apòstols, persones que ofereixen el que més estimen a canvi d'escapar del seu destí i de les seves penúries, que es transformen en criatures monstruoses com una manifestació del seu ego.

En qualsevol dels casos, el ritual implicat en la creació d'un nou Apòstol o un nou membre de la Mà de Déu, transcorre de la mateixa manera: El mortal que posseeix el Behelit ha de tenir un intens desig d'alliberament de la seva situació propiciada per la casualitat. Llavors el Behelit "desperta" si està a prop o amb contacte directe de sang i els seus trets humans s'alineen formant una cara amb els ulls oberts i sagnant i la boca oberta com cridant. Llavors la Mà de Déu és invocada i mitjançant una fissura de la seva dimensió, invita al mortal a obtenir un poder sobrenatural a canvi d'un sacrifici.

L'origen de la paraula prové de la paraula síria Beherit, "Gran Duc de l'Infern".

[edita] La Marca del Sacrifici

Marca del Sacrifici
Marca del Sacrifici

Aquells sacrificats són marcats amb la Marca del Sacrifici de la Mà de Déu, una ferida a la pell, que sagna i fa mal a la víctima quan estan a prop d'un dimoni. Quant més poderós sigui el dimoni, més mal farà la Marca i més sagnarà, fent insuportable el dolor, per exemple, en presència de la Mà de Déu.

Com a part de la cerimònia, la Mà de Déu crida als Apòstols per celebrar una matança amb aquells que són marcats. Normalment, aquests que obtenen la Marca són persones importants pel que activa el Behelit, ja que la cerimònia necessita que aquest sacrifiqui algú estimat per convertir-se en un Apòstol o un nou membre de la Mà. En altre cas, la cerimònia no es duria a terme.

En teoria, cap dels sacrificats sobreviu al ritual, però en cas de sobreviure, aquests tenen la Marca per sempre, amb la qual cosa, a qualsevol lloc que vagin, mai trobaran descans, ja que al caure la nit, tots els esperits de la zona aniran a reclamar la carn i la sang d'aquells amb la Marca del Sacrifici.

Dos dels supervivents del ritual de sacrifici són Casca i Guts.

[edita] Manga

El manga consta actualment de 32 tankōbon i a Catalunya es pot adquirir la versió castellana de l'editorial Mangaline fins al volum 30. De moment, la sèrie és oberta i no sembla que hagi d'acabar pròximament, així que és força probable que aquesta sèrie superi els 60 tankōbon.

[edita] Anime

L'anime consta de 25 episodis i a Catalunya es pot adquirir la versió castellana de Jonu Media en 6 discs. No és probable que es faci una segona temporada de l'anime de Berserk, ja que l'estudi que el va fer fa 10 anys no ha plantejat mai la probabilitat de produir més episodis.