[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bernat de Rocafort - Viquipèdia

Bernat de Rocafort

De Viquipèdia

Bernat de Rocafort (? - Aversa, 1309) fou un militar català, Cabdill d'Almogàvers.

Gravat que representa la detenció de Bernat de Rocafort
Gravat que representa la detenció de Bernat de Rocafort

Bernat de Rocafort va participar en la Guerra de Sicília i més tard es va afegir a la Gran Companyia Catalana d'Orient amb Roger de Flor.

Juntament amb Ferran Eiximenis d’Arenós va liderar la batalla contra els alans per venjar la mort de Roger de Flor, i va dirigir la venjança catalana.

Va rivalitzar pel liderat de la Companyia amb en Berenguer d'Entença des de l'alliberament de Berenguer del seu captiveri a mans dels genovesos i del seu retorn a Grècia, fins que el germà de Bernat, Gilbert Rocafort i el seu oncle, Dalmau de Sant Martí van matar accidentalment en Berenguer d'Entença el 1306.

El 1307 l'Infant Ferran de Mallorca va arribar a Gal·lípoli amb la missió de liderar la host almogàver i sotmetre'ls a Frederic II de Sicília, però Rocafort no va acceptar l'autoritat de l'infant de Mallorca pet substituir al difunt en Roger de Flor i es va posar al servei de Carles I de Valois.

Va intentar regnar a Salònica i es va posar al servei del duc d'Atenes, Guy II de la Roche, i a la seva mort, de Gautier V de Brienne. La seva ambició, la seva despiatada naturalesa, i la seva violència, van provocar que els seus homes es rebeléssin i el lliuressin al seu enemic Robert I de Nàpols, que el va tancar al castell d'Aversa, juntament amb el seu germà Gilbert, on els va deixar morir de fam. La companyia va liderar-la llavors Tibald de Cepoy