[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bernat Guerau de Requesens - Viquipèdia

Bernat Guerau de Requesens

De Viquipèdia

Bernat Guerau de Requesens (? , segle XV1517), gran prior de Catalunya de l'Orde de Sant Joan de Jerusalem (1501-1517), comanador de Granyena (1477-1503) i de Vallfogona (1488-1501).

Era fill de Galceran de Requesens i de Santa Coloma, lloctinent de Catalunya i baró de Molins de Rei, i d'Elisabet Joan i Dessoller, senyora de Martorell.

Va ser nomenat com a President de la Generalitat de Catalunya per a substituir a Joan d'Aragó que habia renunciat per incompatibilitat. Quan el 11 de juny de 1514 li es comunicat l'elecció, Bernat es troba indisposat al castell de Gardeny i demana un ajornament. El 17 de juliol de 1514 renuncià definitivament al jurament, ja que havia enpitjorat el seu estat.


Escut del Casal de Barcelona Aquest article sobre la història de Catalunya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.