[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Berliner Philarmonie - Viquipèdia

Berliner Philarmonie

De Viquipèdia

La Berliner Philharmonie, a Berlín-Tiergarten, és una de les sales de concerts més importants de Berlín. És la seu de l'Orquestra Filharmònica de Berlín. Va ser construïda per l'arquitecte Hans Scharoun entre 1960 i 1963. L'Orquestra Filarmònica de Berlín assajant en la Philharmonie.

L'Orquestra Filharmònica de Berlín assajant a la Philharmonie.
L'Orquestra Filharmònica de Berlín assajant a la Philharmonie.

És una edifici singular, asimètric, amb una sala de concerts principal en forma de pentàgon. Els seients ofereixen excel·lents posicions per veure l'escenari considerant l'altura que es va incrementant de manera irregular. L'escenari està al mig de la sala, proporcionant una extraordinària atmosfera tant per als artistes com per al públic. L'acústica és excel·lent. Des de cada seient el so arriba molt bé; es diu que se'n pot distingir cada una de les veus i instruments des de qualsevol dels llocs, siguin propers o llunyans. La sala més gran té 2.440 seients, i la petita, la 'Kammermusiksaal', 1.180 seients.

L'edifici està ubicat en la Herbert-von-Karajan-Straße, anomenada així en homenatge al director principal que més temps va dirigir l'orquestra; es troba a l'àrea de Berlín coneguda com Kulturforum, no massa lluny de la Potsdamer Platz. També trobem en aquesta àrea la Neue Nationalgalerie, la Gemäldegalerie i una de les dues ubicacions de la Staatsbibliothek zu Berlin.