[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Berenguer de Saltells - Viquipèdia

Berenguer de Saltells

De Viquipèdia

Berenguer de Saltells fou un lladre que va néixer vers el 1318 a Cerdanyola (Vallès Occidental), fill d'un ric propietari, Raimon de Saltells, i que va desaparèixer, per aixoplugar-se a les muntanyes pirinenques properes a Andorra, l'any 1350, després de matar Arnau Ramon de Biure, abat del monestir de Sant Cugat del Vallès en plena Missa del Gall, acompanyat d'altres cinc persones, en no estar d'acord amb l'herència del seu pare, que donava la major part de les propietats al monestir.

Pere el Gran, en consell fet a Perpinyà per investigar aquest crim, i per tal d'esborrar de la història el record d’aquest llinatge dels Saltells, fins aleshores tan honorable, com a càstig, va donar l’ordre d’enderrocar totes les construccions de la seva mansió de Cerdanyola.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre història és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.