[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Benicadell - Viquipèdia

Benicadell

De Viquipèdia

Benicadell
Altitud del pic més alt: 1.104 m
Coordenades: 38° 49′ 53.96″ N 0° 24′ 37.13″ OCoordenades: 38° 49′ 53.96″ N 0° 24′ 37.13″ O
Situació: Vall d'Albaida i Comtat
Serralada: Prebètic
Serralada: {{{Serres}}}
Pics més importants: Benicadell
Material de formació: Calcària
Serra - Muntanya - Muntanyes del món

El Benicadell és el pic més alt (1.104m) de la serra del mateix nom. Es tracta d'una autèntica paret muntanyosa que separa les comarques valencianes de la Vall d'Albaida i del Comtat. Amb una direcció bètica (concretament del Prebètic extern) de nordest a sudoest, el característic pic de Benicadell té forma de cresteria rocallosa de litologia calcària que li dona una singularitat al paisatge.

La serralada forma part del sistema muntanyenc format per les serres (d'oest a est) de la Solana, d'Agullent i el mateix Benicadell.

[edita] Paisatge protegit

Fou declarat Paisatge Protegit pel Consell de la Generalitat Valenciana en dues fases. En un primer lloc la solana o cara sud i més recentment l'ombria o cara nord.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre la Vall d'Albaida és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.