[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Baton Rouge - Viquipèdia

Baton Rouge

De Viquipèdia

Vista aèria de la ciutat.
Vista aèria de la ciutat.

Baton Rouge (en francès Bâton-Rouge; pronunciat /ˈbætn ˈɹuːʒ/ en anglès i /bɑtɔ̃ ʀuʒ/ en francès) és la capital i actualment ciutat més gran de l'estat de Louisiana, als Estats Units.

Històricament, Baton Rouge ha estat la segona ciutat més gran de Louisiana darrere de Nova Orleans, però a mitjans del 2005, els catastròfics efectes del Huracà Katrina han reduït, de manera temporal, la població de Nova Orleans el que fan de Baton Rouge la ciutat més gran de l'estat.

En el cens del país realitzat l'any 2000, la població era de 227.818 habitants i per a el 2004, l'últim aproximat de l'Oficina Censal d'Estats Units assenyalava que tenia 224.097 habitants.

L'àrea del Gran Baton Rouge en el 2000 tenia una població de 602.894 habitants, però va créixer a 750.000 des del cens del 2000.

Baton Rouge és la seu de govern de la parròquia de East Baton Rouge (la parròquia equival als comtats en altres estats dels EUA). Baton Rouge és a més la seu de la Universitat de l'Estat de Louisiana (LSU) i de la Universitat del Sud.

Baton Rouge disposa de el aeroport Metropolità Baton Rouge.


Bandera dels EUA Aquest article sobre els EUA és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Baton Rouge