[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bartomeu Vallmajó i Soler - Viquipèdia

Bartomeu Vallmajó i Soler

De Viquipèdia

Bartomeu Vallmajó i Soler (Besalú, 14 de desembre del 1912 - Girona, 16 de novembre del 1997) va destacar com a compositor de sardanes i propulsor d'activitats sardanistes. Es va especialitzar en la composició de sardanes revesses, gènere en la que esdevingué una figura reconeguda. En aquest camp, va proposar la limitació dels tiratges en 16 a 49 compassos pels curts i 50 a 99 pels llargs, que ha esdevingut norma.

Va començar els seus estudis de música a l'edat de set anys, amb els monjos benedictins de l'Abadia de Sant Pere de Besalú. Continuà amb mossèn Antoni Bassols, i als quinze anys inicià l'estudi d'harmonia i composició amb el mestre barceloní Joan B.Lambert. De l'any 1928 són les seves primeres sardanes: Lluïment que neix, Saltirona, Idil·li pastoril i Sospirs de Besalú. Altres sardanes són: Noces d'argent, Ninetes gracienques, Rosa gentil, Terranostra, Amunt i Crits, Aires de l'Empordà, Costa Brava i Rambla Verdaguer. En total se n'hi atribueixen 67, més gran quantitat de sardanes revesses.

A banda de les seves activitats com a animador d'activitats sardanistes de tota mena, i de jurat de concursos de colles sardanistes, també va ser durant més de 40 anys secretari del Col·legi d'Agents Comercials de Girona.

[edita] Enllaços externs