[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Barris de Sant Josep Obrer - Viquipèdia

Barris de Sant Josep Obrer

De Viquipèdia

Els Barris de Sant Josep Obrer de la ciutat de Reus són:

  • El Barri Sant Josep Obrer, propiament dit, es va crear als afores de la ciutat durant els anys seixanta per assumir part de la immigració andalusa, apartat del centre per la via del tren i format per cases de planta baixa que els primers temps poc podrien diferenciar-se de les barraques. Amb el temps s'han anat millorant però encara en queden amb condicions poc recomanables.
  • Mas Pellicer, barri de blocs de protecció oficial construïts per l'estat els anys setanta i actualment gestionats per l'empresa pública ADIGSA, és un barri de blocs de l'extrarradi de la ciutat, amb problemes de clavegueram, tràfic d'estupefaents, deliqüència, marginalitat... en uns primers temps la majoria de la població era d'origen andalús, però a partir dels anys 80 i cada vegada més la població gitana ha augmentat considerablement i a principis del segle XXI hi ha un important increment de la població marroquina.
  • Mas Abelló, barri que limita amb els altres dos però que està format per cases unifamiliars o aparellades de famílies de classe mitjana, l'aparició d'aquest barri ha començat a eixugar i a posar en contacte els altres dos barris amb la resta de la ciutat.

El barri Sant Josep Obrer era el de pitjor fama del Baix Camp durant els anys 80 i 90, amb nombrosos crims i casos de delinqüència. Gràcies a les inversions de les administracions i al creixement de la ciutat el barri es veu abocat a dissoldre's dintre l'entramat urbà i a desaparèixer com a "ghetto", també cal destacar el treball per a la convivència i el millorament que diverses associacions i organitzacions han fet per normalitzar el barri.

La propera instal·lació del Tecnoparc, amb les universitats i l'Hospital Universitari tocant mateix al barri es suposa com un element que canviarà radicalment la fesomia d'aquest nucli. Coordenades: 41° 9′ 23″ N 1° 6′ 33″ O