[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bandera de Laos - Viquipèdia

Bandera de Laos

De Viquipèdia

 Bandera de Laos (Proporcions 2:3)
Bandera de Laos (Proporcions 2:3)
Bandera del Regne de Laos (1952-1975)
Bandera del Regne de Laos (1952-1975)

La bandera de Laos fou adoptada el 2 de desembre de 1975. Està formada per tres bandes horitzontals, la banda superior i inferior són de color vermell, mentre qu ela del mig és blava. Al centra s'hi troba un disc blanc amb un diàmetre de 4/5 de l'alçada de la bandera.

El color vermell representa la sang vessada per la independència, el blau representa el riu Mekong o la santidat del país. El disc blanc simbolitza la lluna a sobre el riu Mekong o també la unitat del país sota el govern comunista.

[edita] Història

El 1952 a 1975 hi va haver un govern reial, que va caure el 1975. El país estava representat per una bandera vermella amb un elefant tricèfal. A sota de l'elefant hi havia un parasol blanc. L'elefant estava sobre un pedestal de cinc esglaons. L'elefant blanc era el símbol reial utitlitzat a l'Àsia del sud-est, i els tres caps representen els tres antics regnes de Vientiane, Luang Prabang i Province de Xieng Khuang a partir dels quals es va formar Laos. El parasol blanc és igualment un símbol reial, que troba els seus orígent en el Mont Meru de la filosofia hinduista. El pedestal representa la llei sobre la qual reposa el país.