[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bandera d'Andorra - Viquipèdia

Bandera d'Andorra

De Viquipèdia

Bandera d'Andorra
Bandera d'Andorra
Característiques
7:10
Adopció 1866–actualitat
Colors

   Blau

   Groc

   Vermell

La bandera nacional d'Andorra es va adoptar el 1866. El disseny de la bandera consisteix en una combinació tricolor de blau, groc i vermell amb l'escut d'armes al centre.

Fins l'any 1866 doncs Andorra no va tenir una bandera oficial, generalment s'utilitzava una ensenya basada en els colors medievals catalans i la casa de Foix, normalment franges verticals (si bé de vegades també s'utilitzava en format horitzontal) de color groc i vermell.

A partir del 1866 s'establirà com oficial una bandera que barreja els colors de la bandera francesa i espanyola o catalana. Sembla ser que va ser Napoleó III qui va dotar oficialment el coprincipat d'una bandera.

Al convertir-se Andorra en un estat de dret (aprovació de la Constitució el 1993) i ingressar a l'ONU (1994) el 1996 la bandera oficial va ser fixada amb franges verticals i amb l'escut del país en el centre, es va haver d'incloure l'escut per evitar confusions amb la bandera del Txad que té els mateixos colors que la d'Andorra tot i que a Andorra es poden veure banderes sense escut perquè n'està permès el seu ús a l'interior del país.

[edita] Enllaç extern