[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avi del Barça - Viquipèdia

Avi del Barça

De Viquipèdia

Escultura de l'Avi del Barça creada per Josep Viladomat.
Escultura de l'Avi del Barça creada per Josep Viladomat.

L'Avi del Barça o l'Avi Barça és un personatge creat pel dibuixant Valentí Castanys que representa de manera personificada el Futbol Club Barcelona. L'Avi del Barça va fer la seva primera aparició el 29 d'octubre de 1924 a la revista 'El xut'. En homenatge a aquesta figura, es col·locà una escultura al recinte de la Masía, al costat del Camp Nou.

[edita] La personificació de l'Avi del Barça

Al trofeu Joan Gamper de l'any 1984, que es va jugar contra el Boca Juniors i el Bayern de Munich al Camp Nou, un seguidor del Barça anomenat Joan Casals va decidir disfressar-se de l'Avi del Barça. La caracterització va agradar tant que aquesta tradició es manté encara avui. Joan Casals és soci de la Penya Blaugrana de Guardiola de Berguedà, on viu i té un restaurant (El racó de l'avi). L'any 1992, quan el Barça va aconseguir la seva primera Copa d'Europa a Wembley, Casals va prometre que s'afaitaria la barba en cas que els blaugranes conseguissin un segon trofeu. El 10 de juny de 2006, tres setmanes després que el Futbol Club Barcelona guanyes la Lliga de Campions a l'Arsenal a París, Joan Casals va complir la seva promesa.

[edita] Vestimenta

Joan Casals, tal i com tradicionalment s'ha caracteritzat a l'Avi del Barça, vesteix amb samarretes del Barça de la dècada dels anys 60 i 70 i uns pantalons també antics. També porta sempre la tradicional barretina i una bandera del Barça

Futbol Aquest article sobre futbol és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


[edita] Veure també ∄