[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Avenida de Cataluña - Viquipèdia

Avenida de Cataluña

De Viquipèdia

Estadi Centenario.
Estadi Centenario.

L'avenida de Cataluña (en català, Avinguda de Catalunya) és una via urbana de Montevideo, situada entre les avingudes Ramón Anador i Américo Ricardoni i els carrers Manuel Alonso i Alejo Rosell y Rius, al barri de Parque Batlle, abans d'arribar a l'Estadi Centenario, un dels monuments més importants del futbol mundial.

[edita] Nom

L'avinguda pren el nom de Catalunya, lloc des d'on van arribar molts immigrants cap a l'Uruguai durant els segles XIX i XX. A més, el barri porta el nom d'un dels presidents més importants de la història del país, José Batlle y Ordóñez, també d'origen català. Un dels carrers veïns, Alejo Rosell y Rius, porta el nom d'un altre empresari nascut a Catalunya, la influència del qual va ser important per a l'economia de l'Uruguai i la seva capital.

[edita] Història

La situació geogràfica de l'avinguda és important i va ser centre de fets històrics de relevància. Un dels més importants fou el del primer mundial de futbol de la història, el 1930, on Uruguai va surtir campió del món. Actualment, és una avinguda petita però molt transitada.

[edita] Enllaços externs


Bandera de l'Uruguai Aquest article sobre l'Uruguai és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.