[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aveiro - Viquipèdia

Aveiro

De Viquipèdia

Aveiro
Escut de Aveiro Bandera de Aveiro
(En detall) (En detall)
Localització
Aveiro
Ria d'Aveiro
Ria d'Aveiro
Estat
• Regió
• Subregió
• Districte
Portugal
Centre
Baix Vouga
Aveiro
Superfície 199,77 km²
Altitud n/d
Població 
  • Densitat
73.521 hab.
368,03 hab/km²
Coordenades 40° 37′ N, 08° 38′ OCoordenades: 40° 37′ N, 08° 38′ O
Sistema polític
Nuclis

14
Festa municipal 12 de maig
Web

Aveiro és un municipi portuguès, situat al districte d'Aveiro, a la regió del Centre i a la subregió del Baix Vouga. Al 2006 tenia 73.521 habitants. És la seu d'un municipi format per 14 freguesias (parròquies). Aveiro es la principal ciutat de Baix Vouga i gran area metropolitana de Aveiro.

[edita] Història

Les primeres mencions que fan referència a la ciutat daten del segle X però no és fins al segle XIII que és elevada a categoria de vila. En aquella època, la població es desenvolupava al voltant de l'església principal consagrada a Sant Miquel tot i què, aquest monument no existeix actualment.

La bona situació geogràfica d'Aveiro ha beneficiat el seu creixement. Les salines que abunden en aquella zona, la pesca i el comerç marítim han constituït la base econòmica de la ciutat.

L'any 1759, Aveiro esdevé ciutat i uns anys després es converteix en seu de la diòcesi que porta el mateix nom. Al segle XIX, noves millores arribaran a la ciutat degut a la seva condició, fet que la impulsarà a ocupar, actualment, un lloc al cim del context econòmic nacional.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Aveiro