[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Autòdrom de Brooklands - Viquipèdia

Autòdrom de Brooklands

De Viquipèdia

L'Autòdrom de Brooklands fou el primer circuit oval d'automobilisme construït a Europa i el segon del món. El circuit, de 2,75 milles de llargada, fou innagurat el 17 de juny de 1907, poc després del Autòdrom de Lakeside de California que fou innagurat el 20 d'abril del mateix any. En l'actualitat esta en desús però és especialment protegit pel Govern Britànic i a més d'acollir un museu de Mercedes serveix com a dipòsit per a avions en desús de British Airways. Situada a Weybridge, Surrey la pista va quedar en desús degut a la falta de visibilitat per als espectadors i la perillositat que causaven els seus elevats peralts.

Count Zborowski a Brooklands
Count Zborowski a Brooklands

La disputa de Grans Premis d'Automobilisme en aquest circuit va començar l'any 1926 de la mà de Henry Segrave qui després de guanyar el Gran Premi de França de 1923 i el d'Espanya de 1924 va aconseguir interessar a l'afició per aquest esport a Anglaterra. El primer Gran Premi de Gran Bretanya fou guanyat per Louis Wagner i Robert Senechal que conduïren un Delage 155B.

Al final dels anys 30 Brooklands també va organitzar events del calendari britànic de Ciclisme.

Finalment la Segona Guerra Mundial va acabar amb les activitats del circuit a causa de les estrictes mesures d'estalvi de combustible. Al final de la guerra, l'any 1945, les autoritats del circuit consideraren que els cotxes de competició eren massa ràpids per als peralts i degut a la perillositat el circuit va deixar d'acollir competicions automobilístiques.

Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.