[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Auguste Lumière - Viquipèdia

Auguste Lumière

De Viquipèdia

Auguste Lumière (Besançon, 1862- Lyon- 1954) químic, metge, industrial i inventor francès que, col·laborà amb el seu germà Louis Lumière a la invenció del cinematògraf.

Auguste Lumière va ser el pioner de la utilització dels raigs X a França
Auguste Lumière va ser el pioner de la utilització dels raigs X a França

[edita] Biografia

Auguste Lumière tingué una vida paral·lela al seu germà, des de petit fins a la mort del primer: estudiant al mateix lloc (el liceu lionès La Martinière), fent-se soci de l'empresa de productes fotogràfics Lumière i fins i tot casant-se cadascun d'ells amb una de les germanes Winckler (Auguste amb Marguerite Winckler, amb qui tindria una filla, Andrèe, i Louis amb Rosa Winckler).

De tota manera, mentre el seu germà tenia facilitat per a l'art, la mecànica i la física, August Lumière excel·lí principalment a la química i la medicina. Sense deixar de treballar amb el seu germà per a l'empresa familiar, el 1910 fou el primer a emprar els raigs X a una consulta mèdica a França i als anys vint obrí un laboratori que aplegava més de 150 empleats als seus departaments de química, física, histologia, serologia i anàlisi. El laboratori comptava també amb una biblioteca científica de més de 30.000 volums. La seva contribució al camp de la medicina s'estengué també a estudis al voltant de diverses malalties, especialment el càncer, sobre el qual publicà uns escrits que foren molt criticats per una important part de la comunitat científica.

La contribució d'Auguste Lumière a la invenció del cinematògraf (1895) fou força menor que la del seu germà però participà molt activament a les tasques de filmació i exhibició de les pel·lícules, apareixent en moltes d'elles com a model, arribant fins i tot a dirigir el que seria la única pel·lícula una mica llarga dels germans Lumière: La vie de Christ (1898), la qual fou un fracàs comercial.

[edita] Filmografia com a director

  • La vie de Christ (1898)