[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Atlas Linguistique des Pyrénées Orientales - Viquipèdia

Atlas Linguistique des Pyrénées Orientales

De Viquipèdia

L'Atlas Linguistique des Pyrénées Orientales (ALPO) elaborat per Enric Guiter, s'inscriu en el projecte d'elaboració de tota una sèrie d'atles lingüístics engegat per Albert Dauzat per a continuar i millorar l'obra d'enquestes dialectològiques duta a terme per Edmond Edmont i Jules Gilliéron que es va concretar amb l'Atlas Linguistique de la France. Guiter amplià el domini estudiat, eixint així del marc administratiu francès, incluint-hi punts del català de l'estat espanyol.

[edita] Breus elements de l'elaboració

Aquest Atles nasqué el 25 d'abril de 1942 quan Enric Guiter, llavors professor al Lycée de Montpeller fou contactat pel dialectòleg Albert Dauzat que li demanava si volia participar a l'elaboració del Nouvel Atlas Linguistique de la France encarregant-se de les enquestes al Rosselló. Després de l'elaboració del qüestionari, les enquestes començaren el 1943 amb la col·laboració d'estudiants.


Aquest article sobre llengües i lingüística és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint i millorant la qualitat de l'article.