[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

ARTIUM - Viquipèdia

ARTIUM

De Viquipèdia

Part del darrere del Museu
Part del darrere del Museu
Artium
Artium

ARTIUM o Centre-Museu Basc d'Art Contemporani és una institució museística (inaugurada el 26 d'abril de 2002) amb seu a Vitòria (Àlaba) que compta amb una important i àmplia col·lecció d'art modern i contemporani. Encara que la seva trajectòria com museu és encara curta, les seves col·leccions són d'inusual riquesa gràcies a una labor de selecció que es remunta als anys 70. Produeix exposicions temporals pròpies o realitzades en col·laboració amb altres museus espanyols i europeus de prestigi i organitza activitats educatives i d'acció cultural.

[edita] Història

El museu va sorgir de la col·laboració de la Diputació Foral d'Àlaba (propietària de la major part dels fons que integren la Col·lecció Permanent i titular de l'edifici) amb el Govern Basc, el Ministeri de Cultura i l'Ajuntament de Vitòria.

L' ARTIUM d'Àlaba constitueix un dels principals museus d'art contemporani de l'estat espanyol i un dels actius fonamentals del panorama artístic ibèric.

[edita] Col·lecció

La seva col·lecció compta amb obres dels artistes (per ordre alfabètic): Ana Laura Aláez, Txomin Badiola, Miquel Barceló, Joseph Beuys, Joan Brossa, Rafael Canogar, Juan Francisco Casas, Jacobo Castellano, Jake & Dinos Chapman, Eduardo Chillida, Salvador Dalí ("Retrato de la Sra. Fagen"), Oscar Domínguez, Equipo Crónica, Alberto García Alix, Luis Gordillo, Eva Lootz, Manolo Millares, Joan Miró, Juan Muñoz, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Guillermo Pérez Villalta ("El baño"), Pablo Picasso ("Mosquetero con pipa"), Antonio Saura, José Mª Sicilia, Antoni Tàpies, Darío Urzay, Juan Uslé y Darío Villalba, entre molts d'altres.

[edita] Enllaços externs