[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aristòbul Asmoneu - Viquipèdia

Aristòbul Asmoneu

De Viquipèdia

Aristòbul (o Aristòbul Asmoneu, Aristobulus, Aristóboulos Αριστόβουλος)) fou fill d'Herodes de Calcis, net d'Aristòbul (fill d'Herodes) i besnét d'Herodes el gran.

L'any 38 Calígula va donar el Bashan a Herodes Agripa el qual va cedir el regne de Calcis al seu germà Herodes Pòlio l'any 41 a petició de Claudi. A Herodes Pòlio, quan va morir l'any 48 el va succeir el seu germà Herodes Agripa II el menor, però l'any 52 en fou deposat i el regne va passar a son cosí Aristòbul per concessió de Neró.

L'any 54 el regne de l'Armènia Sofene fou repartit i la part nord (amb centre a Nicòpolis i Satala) fou donat a Aristòbul (per assegurar la zona contra els parts) i la resta de la Sofene a l'àrab Sohemos de la casa d'Osroene.

L'any 61 Neró va afegir als seus dominis una part d'Armènia (l'Armènia pròpia o Gran Armènia), donant la resta a Tigranes, cosa que es va fer efectiva realment vers el 62 o 63. La figura de Tigranes és confusa: un segon personatge amb el mateix nom de Tigranes, fill d'Alexandre (germà del primer Aristòbul), i nebot d'Aristòbul devia regnar a continuació. El regne unificat d'Armènia Sofene o Petita Armenia fou suprimit i annexionat en temps de Vespasià, després de l'any 71. L'any 73 apareix esmentat quan es va unir al procònsol de Síria, Ceseni Pet (Caesennius Paetus) en la Guerra contra Antíoc rei de Commagena.

Aristòbul Asmoneu estava casat amb Salomé, filla d'Heròdies, amb la que va tenir tres fills: Herodes, Agripa i Aristòbul, dels que res és sap. Alexandre, que va ser rei de Cilícia, alguns el fan fill seu.

El nom d'Aristòbul fou portat també per dos altres prínceps herodians anteriors:

  • Aristòbul, fill d'Herodes el gran, executat pel seu pare el 6 aC acusat de conspirar contra ell.