[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anur - Viquipèdia

Anur

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Anurs
Registre fòssil: Triàsic – actualitat
Un gripau
Un gripau
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Superclasse: Tetrapoda
Classe: Amphibia
Subclasse: Lissamphibia
Ordre: Anura
Merrem, 1820
Distribució dels anurs en negre.
Distribució dels anurs en negre.
Subordres

Els anurs (Anura) són un ordre d'amfibis que es caracteritzen per l'absència de cua i per presentar un cos curt i gruixut. Els dos parells de potes són molt diferents entre elles i adquireixen un major desenvolupament i força a les potes posteriors, que, a més, es troben adaptades al salt. Les potes anteriors acaben en quatre dits, mentre que les posteriors ho fan en cinc.

Hi ha més de 5.200 espècies d'anurs, repartides en 33 famílies. Són el grup més nombrós dels amfibis. La majoria passen tota la vida a dins o a prop de l'aigua. La seua mesura és variable. Dintre de les de menys mida hi ha la granota coqui, mentre que la major granota és la goliat.

"Granota" pot referir-se a qualsevol membre de l'ordre dels anura, exceptuant les especies que tenen pell rugosa a l'esquena ("gripaus"). No obstant això, la diferència entre las paraules granota i gripau no tenen fonament taxonòmic. Els diferents usos de la paraula granota i gripau es deuen a la discrepància entre la classificació vernacular i la classificació científica del grup dels anura. A més, la majoria de les especies d'anurs viuen a països tropicals, on la diversitat de famílies és molt més gran que a zones temperades.

[edita] Sistemàtica

Llista de les famílies d'anura, seguint-hi els subordres.

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Anur