[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antonio Tejero Molina - Viquipèdia

Antonio Tejero Molina

De Viquipèdia

Antonio Tejero Molina (nat Alhaurín el Grande (Màlaga), 1932) ex-tinent coronel de la Guàrdia Civil. Va ser un dels principals capitosts del cop d'estat del 23 de febrer de 1981 a Espanya, popularment conegut com 23-F.

Ja havia estat processat el 1979 per un intent de cop d'Estat conegut com a Operació Galàxia. Per aquest fet va ser condemnat a set mesos de presó.

La vesprada del 23-F, comandant uns 200 guàrdies civils va assaltar el Congrés dels Diputats, que en aquells moments celebrava la sessió d'investidura com a President del Govern de Leopoldo Calvo-Sotelo Bustelo. Va segrestar tots els diputats fins a les 10 del matí del 24 de febrer de 1981, quan es va lliurar en fracassar l'intent del cop d'estat.

Va ser processat, i comdemnat a 30 anys de presó. Va romandre a la presó d'Alcalà d'Henares fins al 2 de desembre de 1996 que va eixir en llibertat condicional. Des de setembre de 1993 ja gaudia de règim obert. Va ser expulsat de l'exèrcit espanyol i actualment resideix a Alhaurín de la Torre, Màlaga.