[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antonin Artaud - Viquipèdia

Antonin Artaud

De Viquipèdia

Antoine Marie Joseph Artaud, més conegut com Antonin Artaud (4 de setembre de 1896-4 de març de 1948), fou un escriptor francès.

És autor d'una vasta obra que explora la majoria dels gèneres literaris, utilitzant-los com camins cap a un art absolut. Els seus primerencs llibres de poemes L'ombilic des limbes (El melic dels limbs) de 1925 i Le Pèse-Nerfs (El pesanervis) anuncien ja el caràcter explosiu de la seva obra posterior. És més conegut com el creador del teatre de la crueltat, noció que ha exercit una gran influència en la història del teatre mundial.

Va treballar en 22 pel·lícules, durant els anys 20 i 30, entre les quals destaquen Napoléo d' Abel Gance i La Passió de Juana d'Arc de Carl Theodor Dreyer.


POST-SCRIPTUM

Qui suis-je?/ D'où je viens?/ Je suis Antonin Artaud/ et que je le dise/ comme je sais le dire/ immédiatement/ vous verrez mon corps actuel/ voler en éclats / et se ramasser / sous dix mille aspects/ notoires / un corps neuf/ où vous ne pourrez/ plus jamais / m'oublier.

Antonin Artaud

POST-SCRIPTUM

Qui sóc?/ D’on vinc?/ Sóc Antonin Artaud/ i si ho dic/ com ho sé dir/ immediatament/ veureu el meu cos actual/ saltar pels aires/ i reunir-se/ sota milers d’aspectes/ notoris/ un cos nou/ amb el que no podreu/ mai més / oblidar-me.

Antonin Artaud (traducció d’Albert Balasch)